blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

8 personen


40 min


  • 120 g fijne rietsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g ricotta (bio)
  • Rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 g boter, op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 180 g amandelmeel
  • 10 paranoten, gehakt
  • Poedersuiker
  • 15 stuks frambozen
 

Ricottataart Toegevoegd door: London Loy

 

Op zoek naar een feestelijke taart, maar wil je niet te lang in de keuken staan? Probeer dan deze ricottataart van chef kok London Loy; snel en eenvoudig te maken maar o zo lekker!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de K-klopper en klop de ingredienten tot een romig mengsel. 
  • Klop nu een voor een de eieren erdoor.
  • Roer eerst de ricotta los en klop daarna samen met de citroenrasp en sinasappelrasp door het mengsel.
  • Roer het bakpoeder, gehakte paranoten zout en amandelmeel door elkaar en meng daarna door de natte ingrediënten.
  • Vet een taartvorm in, bestuif met een beetje bloem en schep het beslag in de vorm.
  • Bak de taart 30 minuten in de oven totdat de kern net gaar is, haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Garneer met frambozen en bestrooi met poedersuiker voordat je gaat serveren.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie