blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


20 min


  • Boter
  • 1 ui
  • 1 pak Risotto rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 plantje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • Parmezaanse kaas geraspt
 

Risotto al pesto Toegevoegd door: Patricia Rovers

 

Wie is er ook zo dol op risotto, maar ziet op tegen het vele werk? Dit recept is heerlijk en super easy te maken dankzij de Kenwood Cooking Chef Gourmet keukenmachine met het automatische risotto programma.

Bereidingswijze:

  • Voor de pesto: doe de basilicum, pesto, knoflook, parmezaanse kaas en olijfolie in de foodprossesor met het snijmes en maal tot je een mooie gladde pesto hebt.
  • Voor de risotto: stel je machine in op het risotto programma en bevestig je klem en roeraccesoire. 
  • P1 doe de boter in de kom en druk op enter.
  • P2 doe de gesnipperde ui erbij in de kom en druk op enter.
  • P3 voeg de risotto toe in de kom en druk op enter.
  • P4 voeg de wijn erbij en druk op enter.
  • P5 voeg als laatste de bouillon toe.
  • Voeg 3 minuten voor het einde van het kookprogramma de parmezaanse kaas toe.
  • Schep de risotto op een diep bord en leg daarop wat pesto.
  • Smakelijk eten!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie