blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegetarisch

1 personen


10 min


  • 25 g boter
  • 10 eieren (geklopt)
  • 10 ml (2 tl) zeezout
  • 25 ml koksroom
 

Roerei Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Roerei is altijd lekker; bij het ontbijt, de lunch of een lichte maaltijd. Dien het eens op met een dik beboterde Engelse muffin met wat gebakken spekjes. 

Basisrecept
Bevestig de flexi-klopper, stel de temperatuur in op 110 °C en de snelheid op stand 3. Doe de boter in de kom en verhit deze tot de boter niet meer borrelt. Voeg de eieren, zout en room toe en laat de temperatuur teruggaan naar 80 °C, verhoog de roersnelheid tot 1 en laat het 2 minuten roeren. Breng de snelheid dan terug naar stand 2 en laat het 8 minuten roeren of tot de eieren gaar zijn, maar nog steeds wat slapjes. Breng indien nodig verder op smaak. 

Oeuf Magda 
Voeg 5 ml (1 tl) grove Dijon mosterd en 25 g geraspte gruyère kaas aan de eieren toe. Voeg vervolgens 6 fijngehakte dragonblaadjes en een snufje fijngehakte peterselie, kervel en bieslook toe aan de eieren net voordat ze gaar zijn. Dien het mengsel op met verse croutons of toast. 

Oeuf Georgette 
Dit recept gebruikt de roereieren als vulling voor aardappelen in de schil. 
1. Neem versgebakken aardappelen, snijd ze doormidden, schep het vlees eruit en doe ze in de kom met 25 g boter.
2. Bevestig de flexi-klopper en laat de machine 2 minuten werken op stand 3. Bereid de roereieren volgens bovenstaande methode maar voeg aan het einde van het proces 25 g gebakken rivierkreeft toe. Schep een dun laagje aardappelvlees terug in de schil en vul deze verder op met de rivierkreeft roereieren. 
 
Chilli, tomaten en olijven 
Hak 50 g uien fijn, 2 teentjes knoflook, 3 gepelde tomaten die van de zaadjes zijn ontdaan, een rode chilipeper die van de zaadjes is ontdaan en 10 ml (2 tl) bieslook in het food processor accessoire. Bak het geheel 5 minuten in de kom met wat boter. Breng de temperatuur terug naar 80 °C en voeg de eieren toe. Voeg, terwijl het mengsel kookt, 20 g goed gemarineerde ontpitte en gesneden zwarte olijven toe. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie