blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

15 personen


120 min


Voor ongeveer 30 stuks:

  • 4 eiwitten (± 120 g)
  • 230 g poedersuiker
  • 130 g amandelmeel
  • 30 g kristalsuiker


Voor de aardbeivulling:

  • 250 g verse aardbeien
  • 200 g geleisuiker
  • 1 tl citroenrasp
 

Roze macarons met aardbeivulling Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Het is niet eenvoudig om macarons te maken, maar met dit recept van Dimitri gaat het je zeker lukken! Deze roze macarons met aardbeivulling zien er niet alleen erg mooi uit, maar smaken ook fantastisch.

Bereidingswijze:

  • Voor het maken van de aardbeivulling doe je 250 gram aardbeien samen met 200 gram geleisuiker in een pan met dikke bodem. Breng de aardbeien en geleisuiker aan de kook en pureer deze met een staafmixer.
  • Laat dit inkoken en voeg daar een theelepel citroenrasp aan toe.
  • Zet vervolgens het vuur op halve warmte en laat het nog zachtjes 10 minuten inkoken. Om te zien of de jam al klaar is, pak je een koud bord en schep je daar een lepel jam op. Is de jam gereed? Dan zal dit vrij snel stollen en wanneer je het bord schuin houdt, blijft de jam op zijn plek zitten.
  • Laat de jam afkoelen in de koelkast.
  • Doe 230 gram poedersuiker en 130 gram amandelmeel in je foodprocessor.
  • Zet de foodprocessor een paar minuten op vol vermogen. Het mengen van de poedersuiker samen met amandelmeel wordt “tant-pour-tant” genoemd.
  • Haal daarna alles goed door een fijne zeef heen. 
  • Klop vervolgens met de ballongarde in de mengkom van je keukenmachine vier eiwitten op vol vermogen. Voeg, zodra het begint te schuimen, wat rode kleurstof toe en steeds langzaam een eetlepel suiker, net zolang tot de 30 gram kristalsuiker helemaal is opgenomen. Het moet er uiteindelijk uitzien als een blok schuim.
  • Om het schuim te mengen met het amandel/poedersuiker mengsel, doe je ongeveer een kwart van het schuim bij het amandel/poedersuiker mengsel. Meng dit rustig door elkaar, het zal een plakkerige blok worden. Doe nu steeds een beetje schuim erbij en blijf rustig mengen en omscheppen. 
  • Pak een vel bakpapier en teken daar rondjes op van ongeveer 3 cm in doorsnee.
  • Leg er een vel bakpapier overheen. De rondjes zullen door het papier zichtbaar blijven.
  • Vul een spuitzak met het mengsel en vul de rondjes. Houd ongeveer 2 cm afstand tussen elk rondje, de macarons lopen namelijk een beetje uit. Geef een zachte tik onder de bakplaat om de luchtbellen eruit te trillen.
  • Laat de macarons daarna eerst een half uurtje rusten en zet de oven alvast aan op 170 graden.
  • Zet de macarons, na het rusten, in de oven. Draai de bakplaat na ongeveer 6 minuten om, zodat de achterkant vooraan komt te staan. Laat de macarons weer 6 minuten verder bakken. Na een baktijd van ongeveer 12 minuten zijn de macarons klaar en kunnen ze afkoelen.
  • Als de macarons helemaal zijn afgekoeld laten ze makkelijk los van het bakpapier. Pak de macaron voorzichtig vast en druk heel zacht in de onderkant zodat deze een beetje hol wordt. Hierin kun je de aardbeivulling plaatsen. Druk de andere helft er heel rustig op zodat ze niet breken. Ga door totdat alle macarons gereed zijn.    

Smakelijk!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie