blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Desserts

4 personen


15 min


  • 3 ei geel
  • 4 el suiker
  • 1 glas marsala
 

Sabayon Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 

Heb je niet zoveel tijd? Deze heerlijke Italiaanse Sabayon is heel snel en gemakkelijk te maken dessert.     

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine. Bevestig de ballongarde aan en het spatdeksel.
  • Stel de temperatuur in op 74 graden en zet de Cooking Chef aan op vol vermogen.
  • Zodra de machine boven de 50 graden komt, gaat deze langzaam draaien. Druk nu op de hitteknop (slotje) en houd deze ingedrukt; de machine gaat nu weer sneller draaien. Houd de knop ingedrukt tot de snelheid weer op vol vermogen is.
  • Zet de temperatuur uit (draai terug naar nul) zodra de Sabayon dik begint te worden.
  • Laat de machine nog zo’n kleine 8 minuten op vol vermogen verder draaien, totdat de Sabayon mooi dik is geworden.
  • Schenk de Sabayon in een mooi groot glas. Doe er om het helemaal af te maken een lange vinger bij. Je kunt ook onderin wat stukjes fruit leggen zoals aardbeien en kersen met daarover de Sabayon.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie