Semifreddo met aardbeien
Toegevoegd door: Kenwood Club
Italianen weten wat lekker is! Semifreddo, een nagerecht van half bevroren ijs, is onwijs lekker!
Bereidingswijze:
Doe de aardbeien en gemalen kardemon in de beker van je staafmixer en pureer totdat het mengsel glad is. Zet apart.
Doe de yoghurt, honing en basilicum in de hakmolen en pulseer totdat de basilicum fijngehakt is en alles goed gemengd is. Bewaar zolang in de koelkast.
Plaats de ballongarde op je staafmixer.
Doe de eiwitten in een grote mengkom en mix totdat stijve pieken ontstaan. Voeg al mixend geleidelijk de helft van de suiker, beetje bij beetje, toe totdat je een stijf meringue-achtig mengsel hebt. Zet apart.
Meng vervolgens met dezelfde ballongarde (deze hoeft niet schoongemaakt te worden) de eidooiers en resterende suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel romig van kleur en textuur is.
Giet het mengsel in de schone beker van je staafmixer en mix met de ballongarde totdat er stijve pieken ontstaan.
Haal de aardbeipuree door een fijne zeef in de kom met het eidooier mengsel en roer door elkaar. Spatel een kwart van de eiwitten door het mengsel, voeg dan het hele mengsel toe aan de kom met de eiwitten en spatel voorzichtig samen. Voeg de slagroom toe en spatel wederom voorzichtig samen.
Giet het mengsel in een met huishoudfolie bekleed broodblik en roer er 'wervelend' de basilicumyoghurt doorheen.
Bevries gedurende 4 uur, of totdat het een vaste structuur heeft.
Haal het eruit, verwijder de huishoudfolie, snijd in plakken en serveer.