blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Wereldgerechten

4 personen


40 min


  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine rode uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode en 1 gele paprika, gehalveerd en ontdaan van de zaadjes
  • 600 g rijpe trostomaten, in vieren gedeeld
  • 2 el harissa
  • 1 el appelcider azijn
  • 4 eieren
  • ½ bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • 20 g feta
  • Zout en peper
 

Shakshuka Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Shakshuka is een lekker warm éénpansgerecht van gepocheerde eieren in gekruide tomatensaus om heerlijk van te smullen. Dit van oorsprong Midden-Oosters ontbijtgerecht is ook als lunch of diner een topper. 

Bereidingswijze:

  • Snijd de uien en paprika's met het grove snijschijf van je Multipro foodpocessor en zet apart.
  • Vervang de grove snijschijf door het hakmes en voeg de tomaten toe.
  • Gebruik de pulseknop en hak de tomaten fijn, maar pureer ze niet. Zet apart.
  • Hak de peterselie grof met de mini-hakker van je foodprocessor. Zet apart.
  • Doe olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten en de knoflook toe en bak tot ze zacht worden.
  • Giet de gehakte tomaten in de pan, voeg de harissa en azijn toe en breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Kook het mengsel gedurende ongeveer 20 minuten onder regelmatig roeren, tot de tomaten zijn ingedikt tot een rijke rode saus.
  • Maak vier holtes in het tomatenmengsel en breek in elke holte een ei.
  • Maal er wat verse zwarte peper en een beetje zeezout overheen en dek af om 5 minuten te koken.
  • Zodra de eieren naar jouw wens zijn bereid, haal je de pan van het vuur.
  • Bestrooi met de peterselie, verkruimel de feta eroverheen en serveer.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie