blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Cooking Chef
Wereldgerechten

4 personen


60 min


  • 1 of 2 aubergines
  • Pomodori tomaat
  • Parmezaanse kaas
  • Mozzarella
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Zonnebloemolie om in te bakken
 

Siciliaanse aubergine Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Ook zo gek van Italiaans eten? Deze Siciliaanse aubergines van Dimitri smaken heerlijk als bijgerecht bij allerlei vleesgerechten.

  • Begin met het maken van de tomatensaus: doe ongeveer 2 liter water in je Kenwood Cooking Chef keukenmachine, stel de temperatuur in op 110 graden en de snelheid op stand 1. 
  • Voeg, zodra het water begint te koken, de tomaten toe. Laat de tomaten ongeveer 5 minuten koken.
  • Giet het water na 5 minuten weg, bevestig de pureerzeef en zet de snelheid op stand 2.
  • Voeg een paar teenjes knoflook, wat zout en peper toe aan de tomatensaus. Breng de temperatuur van je Cooking Chef keukenmachine naar 100 graden en laat de saus een beetje inkoken (ongeveer 10 minuten).
  • Snij de aubergines in langwerpige plakken. Strooi er een beetje bloem over.
  • Dompel de aubergines in een losgeklopt ei en daarna in een bord met een beetje paneermeel.
  • Bak de aubergines in zonnebloemolie goudbruin. Laat ze na het bakken goed in een vergiet uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Leg de gebakken aubergines in een ovenschaaltje. Bedenk de aubergines met wat tomatensaus. Leg daar een plakje mozzarella op en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.
  • Bak de aubergines op 200 graden gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • Maak de garnering af met een blaadje basilicum.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Willems 

Heerlijk en simpel recept, ideaal bijgerecht voor naast de pasta. Op en top Italiaans én niet te zwaar. Ga zo door Dimitri en Kenwood!

reageren

Plaats jouw reactie