blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

Voor ongeveer 60 stuks personen


55 min


Voor ongeveer 60 stuks:

  • 375 g bloem
  • 250 g roomboter (zacht)
  • 150 g poedersuiker
  • 1.2 dl volle melk
  • 1 el vanille-essence
  • ½ vanillestokje
  • Extra nodig: spuitzak
 

Sinterklaas koekjes Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Bak gezellig samen met je kinderen deze heerlijke Sinterklaas koekjes. Bakken is een erg leuke bezigheid op een koude decemberdag. Dat wordt lekker smullen met het hele gezin!

Bereidingswijze:

  • Zeef de bloem.
  • Bevestig de flexiklopper en meng de zachte boter met de poedersuiker goed door elkaar.
  • Bevestig de deeghaak op je keukenmachine.
  • Voeg de melk, vanille-essence, de gezeefde bloem en het vanille merg erdoor en laat de machine het deeg op stand 2 rustig kneden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit stafjes op de bakplaat.
  • Laat ze ongeveer 30 minuten drogen zodat het reliëf niet verdwijnt tijdens het bakken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de koekjes als ze gedroogd zijn in 15 -20 minuten goudbruin.
  • Haal pas van het bakpapier als ze afgekoeld zijn.
  • Daarna: smullen maar!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie