blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Kerst

25 personen


15 min


Voor 25 truffels:

  • 60 g witte chocolade
  • 75 ml double cream*
  • 50 g geblancheerde hazelnoten
  • 50 gram geblancheerde amandelen
  • 5 el gedroogde kokos
  • 3 el poedersuiker (en extra voor bestuiven)
 

Sneeuwbal truffels Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Verras je familie en vrienden met deze leuke én lekkere sneeuwbal truffels. Ons favoriete recept voor kerst!

Let op: de bereidingstijd is exclusief koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Doe de hazelnoten en amandelen in de mengkom van je foodprocessor, bevestig het snijmes en gebruik de pulseknop om de noten grof te hakken.
  • Voeg 3 eetlepels gedroogde kokos toe en 1 eetlepel poedersuiker, en pulseer verder totdat de noten fijn gehakt zijn.
  • Breng het notenmengsel over in een andere kom en zet apart.
  • Doe de witte choclade in de mengkom van je foodprocessor en mix op lage tot mediumsnelheid met het snijmes, totdat de chocolade fijn gehakt is.
  • Voeg het chocolade mengsel bij het notenmengsel.
  • Breng de double cream in een pan aan de kook en giet dit over het mengsel, al roerend. Zet gedurende tenminste 1 uur in de koelkast.
  • Doe 2 eetlepels gedroogde kokos in een kom, zeef er 2 eetlepels poedersuiker bij en meng door elkaar.
  • Gebruik je handen om balletjes te vormen van het chocolade-notenmengsel. Rol de balletjes in het kokos-poedersuiker mengsel totdat alles op is.
  • Zet gedurende de nacht in de koelkast alvorens het serveren. 

* Wat is double cream precies? Het is een volvette room waarvan het vetpercentage rond de 48 procent ligt. Double cream ligt niet in de Nederlandse schappen, maar je kunt double cream goed vervangen door een mengsel van slagroom en mascarpone. Je hebt hiervoor twee delen slagroom nodig en één deel mascarpone. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie