blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

- personen


55 min


Voor ongeveer 40 soezen:

  • 100 g boter
  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 ei voor het bestrijken van de soezen
 

Soezen met banketbakkersroom Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Zelf soezen maken is leuk, simpel en lekker! Deze soezen zijn gevuld met Dimitri's zelfgemaakte banketbakkersroom. Je kunt de soezen ook vullen met slagroom of een andere lekkere vulling.

Bereidingswijze:

  • Doe de boter, melk en water in de mengkom van je Cooking Chef keukenmachine en bevestig de flexiklopper. Stel de temperatuur in op 99 graden en zet de snelheid op 1.
  • Zodra de temperatuur 99 graden is geworden, voeg je de bloem toe en zet je de temperatuur uit. Laat de machine rustig het beslag doordraaien op snelheid 2 tot de temperatuur is terug gezakt naar ongeveer 40 graden.
  • Voeg, zodra de temperatuur ongeveer 40 graden is geworden, één voor één 4 eieren toe. Zet de snelheid hierbij op 4. Voeg pas het volgende ei toe, als de ei helemaal is opgenomen in het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier, smeer er een beetje boter op en bestuif met wat bloem. Zo blijven de soezen niet aan de bodem plakken tijdens het bakken.
  • Houd het spuitmondje recht boven het bakpapier en maak soezen van ongeveer 3 cm doorsnee. Houd hierbij rondom de soezen ongeveer 3 cm ruimte vrij.  
  • Bestrijk, zodra de bakplaat vol is, de soezen met wat ei met een kwast. Zo krijgen de soezen na het bakken een mooie glans.
  • Bak de soezen ongeveer 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 170 graden. Open de oven niet tijden het bakken, want dan storten de soezen in!
  • Pas als de soezen helemaal bruin zijn geworden (na ongeveer 35 minuten), mag de oven op een heel klein kiertje open om het bakstoom te laten ontsnappen. Zo kunnen de soezen de laatste 5 minuten goed droog worden gebakken. 
  • Laat de soezen helemaal afkoelen voordat je met de vulling aan de slag gaat.
  • Vul een nieuwe spuitzak met de banketbakkersroom (zie recept) en vul hiermee de soezen.
  • Strooi nu nog een beetje poedersuiker over de soezen heen en je traktatie is klaar. Smakelijk!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie