Cooking Chef
Sous vide
Vlees
1 personen
45 min
Wist je dat je met de nieuwste Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood ook sous vide kunt koken? Sous vide is een revolutionaire techniek waarbij vacuüm verpakte producten op een constante temperatuur in een waterbad of combi oven worden gegaard, maar nu kan dit dus ook in de Cooking Chef Gourmet! Door sous vide te koken wordt eten smaakvoller en krijgt het een betere textuur.
Het enige wat je nog extra nodig hebt zijn isolatieballen en een vacumeermachine met speciale vacuümzakken. Isolatieballen zorgen ervoor dat er geen warmte ontsnapt en de temperatuur overal gelijk blijft. Gebruik altijd speciale vacuümzakken, die geschikt zijn voor sous vide koken en geen gewone diepvrieszakken omdat hierbij na het bereiken van 70 graden stoffen vrijkomen zoals PCB’s.
Bij sous vide kook je op lage temperaturen. Een biefstuk kan bijvoorbeeld al gegaard worden op 54 graden voor een medium rare garing. Belangrijk is dat het water hierbij constant op 54 graden blijft. De kooktijd bij sous vide is veel langer dan bij normaal koken.
Hieronder een tabel hoe je zelf kunt kiezen wat jouw voorkeur is van garing van de biefstuk:
De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de biefstuk:
0.6 cm dikte | 23 minuten |
1.2 cm dikte | 31 minuten |
2.5 cm dikte | 60 minuten |
3.7 cm dikte | 1 uur en 46 minuten |
5.0 cm dikte | 4 uur en 12 minuten |
7.5 cm dikte | 5 uur en 52 minuten |
Onderstaand recept is op basis van een biefstuk van 2 cm dikte, met medium rare garing.
Bereidingswijze: