blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Cooking Chef
Sous vide

2 personen


45 min


  • Groene asperges
  • Zout
  • Olie
 

Sous vide groene asperges Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Wist je dat je met de nieuwste Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood ook sous vide kunt koken? Sous vide is een revolutionaire techniek waarbij vacuümverpakte producten op een constante temperatuur in een waterbad of combi oven worden gegaard, maar nu kan dit dus ook in de Cooking Chef Gourmet! Door sous vide te koken wordt eten smaakvoller en krijgt het een betere textuur.

Het enige wat je nog extra nodig hebt zijn isolatieballen en een vacumeermachine met speciale vacuümzakken. Isolatieballen zorgen ervoor dat er geen warmte ontsnapt en de temperatuur overal gelijk blijft. Gebruik altijd speciale vacuümzakken, die geschikt zijn voor sous vide koken en geen gewone diepvrieszakken omdat hierbij na het bereiken van 70 graden stoffen vrijkomen zoals PCB’s. 

Bij sous vide kook je op lage temperaturen. De kooktijd is langer dan bij normaal koken. Groene asperges kook je sous vide op 88 graden gedurende 45 minuten.

Bereidingswijze:

  • Vul een vacuümzak met asperges en een beetje olie en zout.
  • Maak deze zak nu vacuüm in een vacumeermachine (dit zorgt ervoor dat het water overal contact kan maken met de inhoud van de zak).
  • Vul 4.5 liter water in de mengkom van je Cooking Chef Gourmet keukenmachine en stop de isolatieballen erbij. 
  • Stel de temperatuur in op 88 graden.  
  • Pas wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, mag de zak met asperges erin. Zorg ervoor dat de zak goed onder de isolatieballen blijft. Bij lichte gerechten kan de vacuümzak gaan drijven. Maak de vacuümzak dan zwaarder door iets toe te voegen waardoor deze wat meer naar de bodem zakt.  Er zijn speciale klemmen te koop die op de bodem blijven en waar de vacuümzak aan vastgezet kan worden. Zorg dat de vacuümzak helemaal omringd wordt door water en niet tegen de wand aan blijft liggen.
  • Bevestig de stoomkap op je keukenmachine, zodat de wamte goed in de mengkom blijft.
  • Nu is het alleen nog maar wachten tot het gerecht klaar is. Na een gaartijd van 45 minuten zijn de asperges klaar. 
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie