blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Sous vide
Vis

2 personen


15 min


  • 2 zalmmoten
  • Paar takjes rozemarijn
  • Beetje olie
  • Peper en zout


Optioneel:

  • Paar tomaten
  • Knoflook
  • Peterselie
  • Zout en peper
  • Groene asperges
  • Roomboter
 

Sous vide zalm Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Wist je dat je met de nieuwste Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood ook sous vide kunt koken? Sous vide is een revolutionaire techniek waarbij vacuümverpakte producten op een constante temperatuur in een waterbad of combi oven worden gegaard, maar nu kan dit dus ook in de Cooking Chef Gourmet! Door sous vide te koken wordt eten smaakvoller en krijgt het een betere textuur.

Het enige wat je nog extra nodig hebt zijn isolatieballen en een vacumeermachine met speciale vacuümzakken. Isolatieballen zorgen ervoor dat er geen warmte ontsnapt en de temperatuur overal gelijk blijft. Tip: gebruik altijd speciale vacuümzakken, die geschikt zijn voor sous vide koken en geen gewone diepvrieszakken omdat hierbij na het bereiken van 70 graden stoffen vrijkomen zoals PCB’s. 

Bij sous vide kook je op lage temperaturen. De kooktijd is langer dan bij normaal koken. Zalm kook je sous vide op 50 graden gedurende 13 minuten al gaar.

Bereidingswijze:

  • Vul een vacuümzak met 2 zalmmoten, een beetje olie, paar takjes rozemarijn, wat peper en zout.
  • Maak deze zak nu vacuüm in een vacumeermachine (dit zorgt ervoor dat het water overal contact kan maken met de inhoud van de zak).
  • Vul 4.5 liter water in de mengkom van je Cooking Chef Gourmet keukenmachine en stop de isolatieballen erbij.
  • Stel de temperatuur in op 50 graden.  
  • Pas wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, mag de zak met zalmmoten erin. Zorg ervoor dat de zak goed onder de isolatieballen blijft. Bij lichte gerechten kan de vacuümzak gaan drijven. Maak de vacuümzak dan zwaarder door iets toe te voegen waardoor deze wat meer naar de bodem zakt.  Er zijn speciale klemmen te koop die op de bodem blijven en waar de vacuümzak aan vastgezet kan worden. Zorg dat de vacuümzak helemaal omringd wordt door water en niet tegen de wand aan blijft liggen.
  • Bevestig de stoomkap op je keukenmachine, zodat de wamte goed in de mengkom blijft.
  • Na een gaartijd van 13 minuten is de zalm klaar.
  • Serveertip 1: kook een paar tomaten kort. Verwijder het velletje en hak wat knoflook en peterselie fijn. Meng dit met de tomaten en wat zout en peper en serveer bij de zalm
  • Serveertip 2: serveer er ook wat groene asperges bij met wat gesmolten roomboter erover.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie