Sous vide
Vis
2 personen
15 min
Optioneel:
Wist je dat je met de nieuwste Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood ook sous vide kunt koken? Sous vide is een revolutionaire techniek waarbij vacuümverpakte producten op een constante temperatuur in een waterbad of combi oven worden gegaard, maar nu kan dit dus ook in de Cooking Chef Gourmet! Door sous vide te koken wordt eten smaakvoller en krijgt het een betere textuur.
Het enige wat je nog extra nodig hebt zijn isolatieballen en een vacumeermachine met speciale vacuümzakken. Isolatieballen zorgen ervoor dat er geen warmte ontsnapt en de temperatuur overal gelijk blijft. Tip: gebruik altijd speciale vacuümzakken, die geschikt zijn voor sous vide koken en geen gewone diepvrieszakken omdat hierbij na het bereiken van 70 graden stoffen vrijkomen zoals PCB’s.
Bij sous vide kook je op lage temperaturen. De kooktijd is langer dan bij normaal koken. Zalm kook je sous vide op 50 graden gedurende 13 minuten al gaar.
Bereidingswijze: