blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

4 personen


35 min


Voor 1 groot brood:

  • 500 g volkoren speltmeel
  • 330 ml lauw water
  • 7 gram gist (1 zakje)
  • 10 g zout
  • Zonnebloem- en pompoenpitten (optioneel)
  • Olijfolie (om kom mee in te vetten)
 

Speltbrood Toegevoegd door: Feel Good By Food

 
 

 

Altijd al zelf brood willen maken? Chantal van Feel Good By Food laat zien dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Zij maakte dit heerlijke gezonde speltbrood en liet haar Kenwood Chef keukenmachine het zware werk van het kneden doen. Met deze keukenmachine wordt het brood goed gekneed, waardoor je brood lekker luchtig wordt.

Let op: de bereidingstijd is exclusief rijzen.

Bereidingswijze:

  • Doe het volkorenmeel in de kom van je keukenmachine. Voeg daarna aan de ene kant van de kom het gist toe en aan de andere kant het zout (deze mogen elkaar niet raken, anders werkt het gist niet meer).
  • Voeg het lauwwarme water toe en laat je keukenmachine het deeg kneden met de deeghaak. Na 2 minuten is het deeg al soepel. Het deeg is goed gekneed, wanneer het elastisch aanvoelt.
  • Haal het deeg eruit, vet de kom in met olijfolie en leg het deeg terug in de kom. Doe een natte theedoek over de kom en laat tenminste een uur staan, zodat het deeg goed kan rijzen.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed even een paar keer door met je handen om de lucht eruit te halen. Nu kun je eventueel de zonnebloem- en pompoenpitten door het brood mengen. 
  • Doe het deeg terug in de kom en laat weer een uur rijzen met de theedoek op de kom.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het deeg uit de kom en leg op een snijplank.
  • Vorm er een mooi broodvorm van en leg het brood op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak het speltbrood gaar in ongeveer 30 minuten. Het brood is gaar wanneer je er op klopt en het hol klinkt.
  • Laat het brood een beetje afkoelen en snijd er een lekkere dikke plak van af. Heerlijk met een gezonde spread of ander broodbeleg!

Chantal van Feel Good By Food,

Bedankt voor je fijne basis brood recept!

Met culinaire groet,

Kenwood

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie