blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Bijgerechten
Voorgerechten
Wereldgerechten

6 personen


Geen min


Voor het deeg:

  • 390 g broodmeel
  • 2 tl basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 1½ tl instant gedroogde gist
  • 75 ml olijfolie
  • 175 ml warm water
  • 1 ei, geklopt


Voor de vulling:

  • 450 g spinazie, vers of ontdooid
  • 2 uien, in vieren gedeeld
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ el sumak
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • Een snufje cayennepoeder
  • ½ tl zout


Optioneel:

  • 2 el geroosterde pijnboompitten
 

Spinazie pasteitjes Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Heerlijk als snack of borrelhapje, deze Arabische spinazie pasteitjes bekend onder de naam Fatayer. 

Bereidingswijze:

  • Doe het meel, de basterdsuiker, het zout en de gist in de mengkom van je keukenmachine en bevestig de deeghaak. Zet de machine kort aan om even alles te mengen.
  • Meet de olie en het water in een kan, giet de vloeistoffen langzaam in de mengkom terwijl je keukenmachine langzaam draait en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat. Laat de machine het deeg ongeveer 7-8 minuten kneden, totdat het soepel en elastisch is.
  • Bestrooi de kom en de bovenkant van het deeg met bloem, dek af met huishoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 1½ uur op een warme plaats rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.
  • Verwarm je oven voor op 180°C.
  • Terwijl het deeg aan het rijzen is, begin je met het maken van de vulling.
  • Gebruik je verse spinazie, verwarm het dan zachtjes in een pan tot het geslonken is, laat het vervolgens uitlekken in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit (zodra het voldoende is afgekoeld). Gebruik je bevroren spinazie, ook dan dien je het vocht op dezelfde manier uit te persen nadat het ontdooid is.
  • Voeg de uien, knoflook, kruiden, peper en zout toe in je foodprocessor accessoire en bevestig deze op het hoge snelheidsaandrijfpunt op je keukenmachine. Pulseer tot alles grof gesneden is. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de machine draaien totdat alle ingrediënten goed zijn gehakt en gemengd. Roer de pijnboompitten (optioneel) door het mengsel.
  • Zodra het deeg is gerezen, verdeel het in tweeën. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak, totdat het ongeveer 2 mm dik is. Dit zal wat werk vergen, want het deeg zal vrij rekbaar zijn, maar wees geduldig. Snijd met een 8cm ronde snijder het deeg in cirkels.
  • Plaats een dessertlepel met vulling in het midden van elke cirkel en borstel de randen met een beetje water. Trek de drie randen van de cirkel over de vulling omhoog totdat ze in het midden samenkomen en druk ze samen en vervolgens langs de naden in een driekantvorm. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat een beetje uit elkaar. Herhaal met de andere helft van het deeg en vulling. Bestrijk de toppen met een beetje losgeklopt ei om te verzegelen.
  • Bak in de voorverwarmde oven tot de pasteitjes licht gestegen en goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie