blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vlees
Voorgerechten

4 personen


10 min


  • 300 g longhaas (of jodenhaas of biefstuk)
  • 3 tl dijon mosterd
  • ½ el kappertjes
  • Sjalotje
  • Eierdooier
  • 2 el platte peterselie
  • 3 tl worcestershire saus
  • 1½ el cornichons (kleine Franse augurkjes)
  • Tabasco (naar smaak)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
 

Steak Tartare Toegevoegd door: Eet Goed Voel Je Goed

 

Met het Kenwood vleesmolen accessoire maak je de meest heerlijke vleesgerechten helemaal zelf thuis. Probeer eens dit recept van Eet Goed Voel Je Goed voor een overheerlijke vers gemaakte steak tartare!

Bereidingswijze:

  • Hak de platte peterselie in stukjes, maak de kappertjes fijn, snijd het sjalotje fijn en hak de cornichons in kleine stukjes.
  • Zet alle vloeibare ingrediënten klaar, alsmede de eierdooier.
  • Maak de vleesmolen klaar voor gebruik, kies een schijf (dikte) die je wilt gebruiken. Er worden 3 soorten schrijven meegeleverd, voor de steak tartare gebruik je de middelste. Schroef de onderdelen in elkaar (heel gemakkelijk) en plaats de vleesmolen op je keukenmachine.
  • Maak de longhaas eventueel nog schoon zodat er geen vet op zit, doe het rauwe rode rundvlees in de vleesmolen en zet deze aan op de laagste stand. Het vlees komt er gemakkelijk uit en wordt mooi rul en los.
  • Leg het vlees in een gekoelde schaal, het beste is een schaal met daaronder een schaal met crushed ijs. Probeer het vlees zo koud mogelijk te houden indien je het wilt opdienen als voorgerecht (dus rauw).
  • Maak een mengsel van de eierdooier, dijon mosterd, tabasco en worcestershire saus.
  • Voeg daarna de ingrediënten stuk voor stuk toe. Allereerst het vlees, dan de peterselie, kappertjes, cornichons en sjalotjes. Gebruik platte peterselie, want deze is smaakvoller dan krulpeterselie.
  • Hussel rustig door elkaar heen, niet kloppen, slaan of prakken.
  • Breng eventueel op smaak met peper, zout en/of extra tabasco.
  • Gebruik een steekvorm of ring op het bord en schep de tartare hier in. Het oog wil natuurlijk ook wat en zo presenteer je de steak tartare op een leuke manier.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie