blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

8 personen


120 min


Voor de 'Pan di Spagna':

  • 150 g bloem
  • 150 g suiker
  • 5 eieren


Voor de vulling en garnering:

  • Verschillende jam smaken
  • Glaasje Marsala wijn, Limoncello of een andere zoete dessertwijn
  • Marsepein
  • Slagroom
 

Taart met marsepein versiering Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Wist je dat je de Kenwood Pastamaker ook kunt gebruiken om marsepein mee te bewerken? 'Onze' Dimitri ging experimenteren met verschillende gekleurde marsepein en deze fantastische taart is het resultaat!

Bereidingswijze 'Pan di Spagna':

  • Scheid de 5 eieren.
  • Doe het eiwit in een brandschone mengkom. Maak de kom zo nodig schoon met citroen. Dit is nodig, omdat het eiwit niet stijf wordt als er maar iets van vet aanwezig is in de mengkom.
  • Bevestig de ballongarde en zet de machine op vol vermogen. Voeg, zodra het eiwit wat dik begint te worden, langzaam 75 gram suiker toe, steeds een klein beetje, totdat al het suiker is opgenomen. Het eiwit is goed als er een punt van getrokken kan worden, zodra de ballongarde eruit gehaald wordt.
  • Doe nu het zelfde met het eigeel, ook op de hoogste stand in de machine en voeg hier ook langzaam 75 gram suiker toe. Het eigeel is klaar zodra het er wit uitziet.
  • Haal de ballongarde eruit en bevestig de Spatel op de machine. Met dit accessoire kun je heel gemakkelijk het eiwit en eigeel heel zachtjes mengen zonder dat de lucht eruit geslagen wordt. Dit kan je ook met de hand doen natuurlijk, maar met een spatel is dit veel gemakkelijker en is het resultaat veel beter.  
  • Voeg nu steeds een lepel bloem toe, net zolang tot de 150 gram bloem door het beslag is gemengd.
  • Doe het verkregen beslag in een ovenschaal en bak dit in een voorverwarmde oven van 180 graden, gedurende ongeveer 40 minuten. 
  • Laat de “Pan di Spagna” afkoelen.
  • Snijd daarna dunne plakjes van de cake en breng op smaak met dessertlikeur of een zelfgemaakte siroop van suiker water met fruit.
  • Breng over de verschillende laagjes wat banketbakkers crème, jam, karamel of slagroom aan. Als alle laagjes zijn aangebracht kan de taart de koeling in.

Bereidingswijze marsepein versiering:

  • Bevestig de Pastamaker op je Kenwood keukenmachine en kies een leuk pastavormpje uit. Gebruik een kleur marsepein naar wens. Druk de marsepein door de Pastamaker.
  • Vul de van marsepein vormpjes met slagroom en cacaopoeder. 
  • Dek de taart af met een laagje slagroom. Hierop kun je daarna de marsepein versiering aanbrengen. Werk de zijkant van de taart af met Nougatine.
14321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie