blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Pasta, rijst en granen

4 personen


60 min


Voor het deeg:

  • 400 g Farina tipo 00 bloem (of gewone bloem)
  • 4 medium eieren
  • Mespunt zout
  • tl saffraanpoeder voor de kleur (optioneel)


Voor de basilicumpesto:

  • 4 flinke handvol basilicum
  • 2 flinke tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • 75 g geroosterde pijnboompitjes
  • Peper
  • Zout
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
 

Tagliatelle met basilicumpesto Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Er gaat niets boven verse pasta en dit kan Patricia beamen! Sinds Patricia een Kenwood keukenmachine bezit met een pasta accessoire, laat zij de kant-en-klare pasta uit de supermarkt voor wat het is. Samen met de zelfgemaakte basilicumpesto is dit gerecht er eentje om je vingers bij af te likken!

Bereidingswijze:

  • Begin met het maken van de pesto. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitjes, olijfolie, Parmezaanse kaas, peper en zout in je foodprocessor en hak alles zo fijn mogelijk. Is de pesto te dik, voeg er dan nog wat extra olijfolie aan toe. Zet apart tot gebruik.
  • Bevestig de deeghaak op je keuklenmachine en doe de bloem, eieren, mespunt zout en saffraanpoeder in de mengkom. Laat de machine een paar minuten het deeg goed kneden totdat het deeg een bal vormt. Het deeg is goed als het niet meer aan je vingers plakt. Is het te nat doe er een beetje bloem bij, is het te droog voeg een klein scheutje water toe.
  • Bevestig de lasagnemaker op je keukenmachine.
  • Pak een stuk deeg, maak het plat en verdeel er een beetje bloem over zodat het deeg niet aan je lasagnemaker blijft plakken (doe dit iedere keer voordat je het deeg door de pastamaker haalt).
  • Zet je lasagnemaker op stand 1 en rol het deeg er doorheen. Vouw dan de plak dubbel en haal nog een keer door stand 1. Ga vervolgens door naar stand 2 (je hoeft het deeg nu niet meer dubbel te vouwen). Ga zo door tot stand 9 en leg de vellen afgedekt op een bestoven oppervlak.
  • Bevestig dan de tagliatellemaker. Haal vervolgens een vel pasta door de tagliatellemaker en hang de pasta op een droogrekje. Doe dan ruim gezouten water in een grote pan en breng aan de kook.
  • Kook de pasta in ca. 2-3 minuten gaar. De pasta is gaar als hij gaat drijven. Giet af maar houd wat kookvocht apart.
  • Meng eerst een beetje pesto door de pasta (het zgn. 'vrienden maken') en voeg dan de rest van de pesto toe.
  • Serveer met wat extra Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie