blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


60 min


Voor de pasta:

  • 300 g Durum bloem of tarwebloem
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout


Voor de saus:

  • 20 kerstomaten
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Verse platte peterselie
  • Bakje ricotta
  • Parmezaanse kaas
 

Tagliatelle met ricotta Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Maak snel en eenvoudig je eigen verse tagliatelle pasta, heerlijk met ricotta en een dressing van kerstomaatjes en peterselie.

Bereidingswijze:

Het maken van het deeg:

  • Doe 3 eieren, 300 gram Durum bloem of tarwebloem, een snufje zout en wat olie in de mengkom van je keukenmachine. Bevestig de deeghaak en zet de machine aan op snelheid 2.  Laat de machine rustig kneden tot er een deegbal ontstaat. Mocht het deeg nog korrelig zijn voeg dan een beetje water toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de hand nog een beetje door. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie er omheen.
  • Bevestig de lasagnemaker op het lage snelheidaandrijfunt op je keukenmachine.
  • Snij een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem. Dit is nodig zodat het deeg niet plakt in de lasagnemaker.
  • Zet de lasagnemaker op stand 1 en je keukenmachine op stand 2. Druk het deeg rustig door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een glad en recht deegvel ontstaat. Zet daarna de lasagnemaker op stand 2 en haal hier weer het deegvel door. Ga zo door tot de laatste stand 9.
  • Laat het deegvel op een schone doek rusten en ga verder tot al het deeg klaar is. Als al het deeg klaar is, snijd deze in plakken van ongeveer 20 a 30 cm lang. 
  • Bevestig de tagliatellemaker op het lage snelheidaandrijfpunt op je keukenmachine en zet de machine op snelheid 2. Stop de deegvellen één voor één in de bovenkant van de tagliatellemaker. Leg de gesneden tagliatelle op een droge doek te drogen of hang de tagliatelle op een pasta droogrekje.
  • Zet ondertussen een pan water op om de pasta te koken.

Voor het maken van de saus:

  • Kook de kerstomaten heel kort, ongeveer 5 minuten in een pan met water. Laat ze daarna in koud water schrikken. Haal het vel eraf en leg de ontvelde tomaten in een bakje.
  • Hak de platte peterselie fijn en snijd 2 tenen knoflook heel fijn. Meng dit bij de tomaten. Doe er een scheut olijfolie bij met wat zout en peper.
  • Zodra het water, voor het koken van de pastavallen kookt, doe er wat zout bij en kook de tagliatelle heel kort. Deze is binnen 1 a 2 minuten al gaar!
  • Giet het water weg en doe de tagliatelle weer terug in de pan.
  • Doe nu het bakje met ricotta erbij en schep dit rustig door de tagliatelle. De pasta is nu klaar en kan opgediend worden.
  • Doe een beetje tagliatelle op een bord en bestrooi met het kerstomaten-mengsel en wat geraspte parmezaanse kaas.

Buon appetito!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie