blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten

4 personen


40 min


  • 230 g pastabloem
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 20 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1,5 bol mozzarella, in plakjes
  • Hand vol verse basilicum, fijngesneden
  • Rasp van een citroenschil
  • Italiaanse olijfolie met kruiden
 

Tagliatelle met zongedroogde tomaat Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Zelf pasta maken is heel lekker en helemaal niet zo moeilijk als iedereen denkt. Probeer dit heerlijke recept voor een tagliatelle met zongedroogde tomaat maar eens!

1. Doe de pastabloem in de mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren in. Voeg een snufje zout toe. Bevestig de deeghaak en zet de Cooking Chef op snelheid 2. Zodra de eieren door de bloem verdeeld zijn zet je de Cooking Chef naar snelheid 1. In circa 6 minuten heb je een mooie egale deegbal.

2. Bestrooi een werkblad met wat bloem. Maak van de deegbal een sliert en maak er ongeveer 5 gelijke delen van.

3. Verwijder het voorste klepje van de Cooking Chef en bevestig de lasagnemaker. Zet de lasagnemaker op dikte ‘1’. Zet de machine op snelheid 2 en haal een deegbal door de lasagnemaker. Zet dan op dikte ‘2’ en haal door de lasagnemaker. Ga zo door totdat je bij dikte ‘8’ bent. Hang de lasagnebladen op een pasta droogrek.

4. Herhaal dit proces met de andere 4 deegballen.

5. Bevestig dan de tagliatellemaker. Zet de machine weer op snelheid 2 en haal de lasagnebladen door de tagliatelle maker. Indien je geen tagliatellemaker in je bezit hebt, snijd dan repen met een mes.

6. Hang de tagliatelle te drogen aan het pasta droogrek.

7. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de verse tagliatelle in 4-6 minuten gaar.

8. Laat de pasta uitlekken en schenk er gelijk wat olijfolie over. Doe dan de zongedroogde tomaten, mozzarella, basilicum en wat rasp van een citroenschil door de tagliatelle. Verdeel de pasta over 4 borden.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Elbergon 

Heerlijk gerechtje.

reageren

Plaats jouw reactie