blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

4 personen


60 min


Voor de pasta:

  • 300 g Durum bloem of tarwe bloem
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout


Voor de saus:

  • 10 a 15 pomodori tomaten
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • Verse Basilicum
 

Tagliatelle pasta insalata fredda Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Pasta insalata fredda is een typisch Zuid Italiaans gerecht. Deze pasta wordt voornamelijk in de zomer gegeten tijdens de lunch. De pasta zelf is warm, maar de saus is lekker koel.

Bereidingswijze:

Voor het maken van de tagliatelle pasta:

  • Doe 300 gram Durum bloem of tarwebloem in de mengkom van je keukenmachine.
  • Bevestig de deeghaak en zet de machine op snelheid 2.
  • Voeg langzaam 3 eieren aan het bloem toe en laat de machine rustig door kneden tot er een deegbal ontstaat. Mocht het deeg nog korrelig zijn, voeg dan een beetje water toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de hand nog een beetje door. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie erom heen.
  • Bevestig de Lasagnemaker op het lage snelheidaandrijfpunt op de voorkant van je keukenmachine.
  • Snijd een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem, zodat het niet plakt in de lasagnemaker. Zet de lasagnemaker op stand 1 en je keukenmachine op stand 2.
  • Druk het deeg rustig door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een mooi glad en recht deegvel ontstaat.
  • Zet de lasagnemaker daarna op stand 2 en druk er weer het deegvel door. Ga zo door tot de laatste stand 9 op de lasagnemaker.
  • Leg het deegvel op een schone doek te rusten en ga verder tot al het deeg klaar is. Als al het deeg klaar is, snijd deze in plakken van ongeveer 20 a 30 cm lang. 
  • Bevestig de tagliatelle maker op het lage snelheidaandrijfpunt op de voorkant van je keukenmachine en zet de machine op snelheid 2.
  • Druk de deegvellen door de tagliatelle maker, zodat er mooie tagliatelle gesneden wordt.
  • Leg de gesneden tagliatelle op een droge doek om iets te drogen. Zet ondertussen een pan water op.

Voor het maken van de saus:

  • Kook de pomodori tomaten heel kort, ongeveer 5 minuten. Doe ze daarna in de Vergiet & Pureerzeef, plaats deze op het mengkom aandrijfpunt en zet je keukenmachine op snelheid 2 tot de tomaten gepureerd zijn.
  • Doe de gezeefde en gepureerde tomaten in een schaal en voeg toe 3 geperste tenen knoflook, verse basilicum, 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper toe. Het lekkerste is om deze saus in de ochtend te maken en in de koelkast te bewaren totdat het pasta gekookt is. 
  • Kook de verse tagliatelle heel kort, deze is binnen een minuut al gaar. Goed afgieten, en meteen opdienen. De saus zo uit de koelkast opdienen over de warme pasta.

Buon appetito!

14321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie