blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Amuses
Bijgerechten
Vis

4 personen


60 min


Voor het tempurabeslag en de speciale olie:

  • Tempurameel (of maak het zelf met 2 eieren en 450 g rijstebloem)
  • 250 ml water met ijsblokjes
  • Zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 el sesamolie


Voor de vis/ groenten:

  • Gamba garnalen
  • Aubergine
  • Wortel
  • Paprika
  • Shiitake


Voor de dipsaus:

  • 1 el Kikoman sojasaus
  • 2 el Mirin
  • 200 ml Dashi-bouillon
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el Japanse Sake
 

Tempura met de Cooking Chef Gourmet Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Tempura is een Japans gerecht met groenten en vis die, gedompeld in beslag, in speciale olie gebakken worden. In de nieuwe Cooking Chef Gourmet keukenmachine kan gebakken worden tot 180 graden en dat is nu precies de juiste temperatuur voor tempura!

Bereidingswijze:                                    

  • Maak de garnalen goed schoon: verwijder de kop en snij de garnaal in het midden open, maak schoon en laat het staartje heel.  
  • Het is voor tempura belangrijk dat de groenten in dunne plakjes gesneden wordt. Tip: met de Kenwood spiraalsnijder kun je heel gemakkelijk de wortel en aubergine in mooie plakjes snijden.
  • Doe het water in een kom, samen met wat ijsblokjes. Doe hier het tempurameel bij en klop deze door het ijswater. Het ijswater zorgt ervoor dat het beslag straks resulteert in een lekker knapperig laagje om de groenten en vis.
  • De Cooking Chef Gourmet is handig voor het maken van kleinere porties tempura. Je mag in de Cooking Chef Gourmet tot maximaal 250 ml olie gebruiken om beschadiging aan het apparaat te voorkomen.
  • Doe in de mengkom van je Cooking Chef Gourmet 200 ml zonnebloem- of arachideolie en voeg 2 eetlepels sesamolie toe. Dit geeft een lekkere smaak aan de tempura.
  • Breng de olie naar 180 graden. Bak een deel van de groenten en vis in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op vetvrij papier en bak meteen daarna het volgende deel enz.
  • Maak tussendoor de olie schoon met een schuimspaan, dit om restjes tempurabeslag te verwijderen. Zo kunnen de restjes niet verbranden in de olie en een nare smaak achterlaten.
  • Doe de reeds gebakken tempura in een schaal en houd warm in de oven op 50 graden, totdat alles gebakken is.
  • Doe, voor het maken van de dipsaus, 1 eetlepel Kikoman sojasaus, 2 eetlepels Mirin, 200 ml Dashi-bouillon, 1 eetlepel gembersiroop en twee eetlepels Sake in een pan en warm dit zachtjes op (niet laten koken). Schenk in een schaaltje bij de gebakken tempura.
  • Ter variatie kun je er ook wat gestoomde sojaboontjes bij eten.

Eet smakelijk!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie