blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Soepen & sauzen

6 personen


40 min


  • 1 teentje knoflook
  • 4 sjalotten
  • 2 kleine verse rode pepers
  • 1 el fijngehakt citroengras
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 500 g pompoen
  • 15 g boter
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
 

Thaise kokos-pompoensoep Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Een lekkere zelfgemaakte soep gaat er wat ons betreft altijd wel in. Wat dacht je van een Thaise kokos-pompoensoep? Heel eenvoudig te maken met een blender en ideaal als lunch, tussendoortje of als avondeten.

Bereidingswijze:

  • Hak de knoflook, de sjalotten en het citroengras in fijne stukjes.
  • Schil de pompoen en snijd het in blokjes.
  • Verhit in een middelgrote soeppan de boter en de olie op laag vuur. Fruit dan de sjalotjes, de knoflook, het citroengras en de pepers even aan. Let op dat het niet aanbrandt.
  • Voeg daarna de gesneden pompoen, de kippenbouillon en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
  • Laat het doorkoken tot de pompoen zacht wordt.
  • Als de pompoen zacht is, haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg daarna alles in de blender en mix het tot een gladde substantie.
  • Tot slot de finishing touch: garneer de soep met basilicumblaadjes.

Tip: houd je van wat meer pit? Voeg dan een extra peper toe.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie