blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Soepen & sauzen

4-6 personen


30 min


  • 1 kg middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • Rode peper, gehalveerd en zonder zaad
  • 1 Middelgrote ui, geschild en in vieren gedeeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 cm gember, geschild
  • 2 el plantaardige olie
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el Rode Thaise curry pasta
  • 1 el limoensap
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • Kleine bos koriander, grof gehakt
  • 2 tl pinda's, licht gehakt
 

Thaise pompoensoep Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Een heerlijke variant op pompoensoep is deze Thaise pompoensoep met curry en kokosmelk. Een beetje pittig, maar daar houden wij van!

Bereidingswijze:

  • Begin met het snijden van de pompoen in blokjes van 3 cm en leg deze opzij.
  • Doe de ui, knoflook, gember en rode peper in de mengbeker van je blender en bevestig deze bovenop je keukenmachine, op het hoge snelheidaandrijfpunt. Pulseer tot alles grof gehakt en gemengd is.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg plantaardige olie toe. Giet de inhoud van de mengbeker in de pan en bak tot het zacht is, gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, currypasta en de pompoen toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet gehakte tomaat, kokosmelk en limoensap in de pan en laat 15 minuten sudderen, tot de pompoen zacht is.
  • Laat het een beetje afkoelen, giet het vervolgens weer in de mengbeker van je blender en mix op snelheid 3 tot een gladde massa.
  • Serveer met koriander en gehakte pinda's.

Op zoek naar nog meer leuke, handige accessoires voor op je keukenmachine? Kijk dan hier!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie