blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Soepen & sauzen

4 personen


35 min


  • 6 romatomaten
  • 1 rode paprika
  • 3 bospenen (zonder groen)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml bospaddestoelenbouillon
  • Handje verse peterselie
  • Verse bieslook
  • Peper en zout
  • ½ el olijfolie
 

Tomaat-paprika-wortelsoep Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Deze tomaat-paprika-wortelsoep maak je eenvoudig met behulp van de Cooking Chef, of als je geen Cooking Chef hebt, in een pan op het vuur. 

Bereidingswijze:

  • Maal de ui en knoflook tot grove stukken in de foodprocessor.
  • Was de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd in grove stukken met de foodprocessor. Was de bospeen, verwijder het groen en snijd ook in grove stukken met de foodprocessor. Snijd de roma tomaten in vieren.
  • Bevestig het hitteschild en het roerhulpstuk. Doe de olie in de kom van de Cooking Chef. Zet de temperatuur op 140 graden en de roerinstelling op stand 2. Fruit de ui en knoflook even aan. Breng de temperatuur terug naar 100 graden. Indien je geen Cooking Chef hebt, doe dan olie in een pan op het vuur en fruit de ui en knoflook aan.
  • Doe de paprika, bospeen en roma tomaten bij de ui en knoflook. Laat zo’n 10 minuten sudderen.
  • Schenk de bouillon bij het groentemengsel. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg verse peterselie en verse bieslook toe.
  • Maal de soep in een hittebestendige (of laat de soep eerst afkoelen tot kamertemperatuur)  blender tot gewenste dikte. En breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk eten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie