blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

kCook
Lunch
Soepen & sauzen

2 personen


30 min


  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje met 300 ml water
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 soepstengels
 

Tomaat-paprikasoep Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Dit recept voor tomaat-paprikasoep past perfect in een gezond dieet. Heel gemakkelijk en snel te bereiden met de kCook van Kenwood.

Bereidingswijze:

1. Bevestig de messen in de mengkom van de kCook.

2. Maal de knoflook en ui fijn met de chop functie.

3. Verwijder de messen. Bevestig dan het roerstaafje.

4. Doe de olijfolie bij de knoflook en ui. Gebruik de soepfunctie. Laat de knoflook en ui 5 minuten aanfruiten.

5. Voeg de tomaten en paprika toe en laat in 5 minuten zacht worden.

6. Verwijder zodra de pieptoon gaat de deksel.

7. Voeg de bouillon toe. Fase II start. Laat de soep 15 minuten doorkoken.

8. Voeg de peterselie toe. Druk op de chop functie en maal de soep in 2 minuten fijn.

9. Serveer met een blaadje peterselie en een soepstengel.

Voedingswaarde per persoon

  Kcal Koolhydraten Eiwitten Vetten
Totaal 116 10,9 g 2,4 g 6.3 g

De vetten komen van gezonde vetten uit olijfolie. Dit zijn onverzadigde vetten. 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie