blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Soepen & sauzen

4 personen


45 min


  • 6 romatomaten
  • 1 zoete puntpaprika
  • ¼ van een bospeen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klontje boter
  • 600 ml runderbouillon
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout
 

Tomatensoep met zoete puntpaprika Toegevoegd door: Deborah Kruk

 

Ben je ook zo dol op tomatensoep? Met tomatensoep kun je eindeloos variëren. Probeer dit recept eens voor een tomatensoep met zoete puntpaprika

Dit recept is geschreven voor de Cooking Chef. Heb je deze niet in je bezit, maak dan de soep in een grote pan op het vuur.

Bereidingswijze:

  • Maal de ui en knoflook tot grove stukken in de foodprocessor. Bevestig het roerhulpstuk en de spatdeksel (let op dat je het kapje aan de bovenzijde sluit).
  • Doe de boter in de kom van de Cooking Chef. Zet de temperatuur op 140 °C en de roerinstelling op stand 2. Laat de boter smelten. Fruit de ui en knoflook even aan. Breng de temperatuur terug naar 100 °C.
  • Snijd ondertussen de tomaat, puntpaprika en wortel in grove stukken en voeg toe aan de ui en knoflook. Laat 10 minuten op 100 °C en met de roerinstelling op stand 2 draaien. Je kunt ook de groenten eerst malen in de foodprocessor of zet de temperatuur van de Cooking Chef even uit en bevestig de foodprocessor.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met verse peterselie, peper en zout. Maal de soep in de blender tot gewenste dikte. Let op; indien je geen hittebestendige blender hebt, dien je de soep eerst af te laten koelen tot kamertemperatuur. Je kunt de soep ook blenden met een staafmixer (ook eerst af laten koelen tot kamertemperatuur). 

Tip: serveer met warm stokbrood.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie