blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Desserts

10 personen


30 min


Voor de basis:

  • 30 g pompoenpitten
  • 40 g gepelde pistachenoten
  • 200 g Digestive koekjes
  • 80 g boter, gesmolten


Voor de vulling:

  • 700 g roomkaas, zacht
  • 100 g basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 citroenen, alleen sap
  • 6 blaadjes gelatine, 5 minuten in koud water geweekt
  • 100 g frambozen
  • 200 g Turks fruit


Optioneel:

  • Extra gehakte pistachenoten
  • Rozenblaadjes
  • Granaatappelpitjes
 

Turkish Delight cheesecake Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Een lekker toetje gaat er altijd in, helemaal als het deze Turkish Delight (Turks fruit) cheesecake betreft!

Let op: de bereidingstijd is exclusief 3 uur koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm uw oven voor op 180C.
  • Begin met het voorbereiden van de basis. Bevestig het snijmes in de grote kom van je foodprocessor. Voeg de pompoenpitten en pistachenoten toe en pulseer tot ze grof gehakt zijn.
  • Voeg de koekjes toe en pulseer opnieuw tot de textuur ongeveer grof is als grof zand. Voeg, terwijl de machine draait, de boter door de trechter toe en blijf pulseren totdat alles gelijkmatig gemengd is.
  • Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed bakje van 25x25 cm met een losse bodem en druk stevig aan zodat de bodem plat en gelijkmatig is.
  • Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij net een goudbruine kleur begint te krijgen. Verwijder en zet opzij om af te koelen.
  • Voeg in de blenderbeker van je foodprocessor de frambozen, de helft van het Turks fruit, het sap van 1 citroen en 100 ml kokend water toe en mix tot een glad mengsel. Zeef de puree in een aparte kan en bewaar deze.
  • Plaats de schone grote kom van je foodprocessor terug en bevestig de dubbele garde. Voeg de roomkaas en suiker toe aan de kom en sla tot een glad en romig geheel. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het net verdikt is.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het weekwater in een kleine magnetronbestendige kom met 50 ml water. Zet de magnetron op gemiddeld vermogen met intervallen van 20 seconden, totdat de gelatine volledig is opgelost.
  • Voeg 1/3 van deze gelatine toe aan de frambozenpuree en de rest aan het roomkaasmengsel in de foodprocessorkom, samen met het tweede citroensap.
  • Pulseer de machine tot deze net is gecombineerd, voeg dan de helft van de puree van frambozen en Turks fruit toe en pulseer opnieuw tot alles goed gemengd is.
  • Giet dit roomkaasmengsel over de afgekoelde bodem, strooi het over de overgebleven Turkse lekkernij en prik het een beetje in het mengsel.
  • Besprenkel de overgebleven frambozenpuree over de bovenkant van de cheesecake, in het door jou gewenste patroon.
  • Zet de cheesecake minimaal 3 uur in de koelkast, of een nacht voordat u hem serveert.
  • Haal de cheesecake uit de vorm en serveer plakjes, eventueel bestrooid met pistachenoten, rozenblaadjes en granaatappelpitjes.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie