blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Valentijn

Voor 15 bonbons/ 5 personen


90 min


  • 230 g roomboter
  • 300 g lichte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • 4 repen witte chocolade
  • Rode kleurstof (olie basis)
  • Chocolade mal
 

Valentijn bonbons Toegevoegd door: Patricia Rovers

 
 

 

Met deze liefdevolle Valentijn bonbons wordt jouw Valentijnsdag gegarandeerd een succes! En heb je de nieuwe Cooking Chef Gourmet keukenmachine van Kenwood met o.a. een automatisch programma voor het temperen van chocolade in je bezit, dan is het echt een fluitje van een cent!

Bereidingswijze:

  • Bevestig de flexiklopper.
  • Stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in op 100 graden en smelt de boter.
  • Zodra de boter gesmolten is, voeg je de suiker toe en breng je de temperatuur naar 125 graden onder continu roeren.
  • Wanneer de suiker is opgelost, voeg je de slagroom toe onder continu roeren totdat het een egale massa is geworden. Dit kan even duren.
  • Zodra de massa kookt, laat je het nog 5 minuten doorkoken (begin pas met tellen als er bubbels in de massa ontstaan).
  • Na het koken voeg je de vanille extract toe en roer je het nog even goed door. Laat dit mengsel volledig afkoelen.

Voor het temperen van de chocolade:

  • Ga naar programma’s en kies zoet, selecteer chocolade temperen, vervolgens kies je witte/melkchocolade.
  • Programmafase P1: bevestig het roeraccessoire en de klem.
  • Doe ¾ van je chocolade repen in stukjes in de mengkom en start je keukenmachine.
  • Programmafase P2: voeg vervolgens de rest van de chocolade toe. Na ca. 40 minuten is de chocolade klaar.
  • Zodra de chocolade gesmolten is, meng je er de kleurstof doorheen.
  • Vervolgens vul je de chocolade mal met de chocolade en keer je de mal om. Laat de overige chocolade er weer uit lopen en strijk af met een paletmes. Plaats de mal in de koelkast gedurende ca. 15 minuten.
  • Vul vervolgens de bonbons met de karamelroom en dek deze bonbons af met de gesmolten chocolade. Zet ca. 20 minuten in de koelkast. Nu zijn ze klaar om uitgedrukt te worden.

Fijne Valentijnsdag!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie