blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Vegan

8 personen


80 min


Voor de cake:

  • 2 middelgrote wortels, geschild en gesneden
  • 85 g rozijnen
  • 35 g pompoenpitten
  • 40 g walnoten, geroosterd en in stukjes
  • 2 middelgrote bananen, geschild
  • 3 el gemalen vlas
  • 100 g kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 sinaasappel, schil en sap
  • 1½ el appelazijn
  • 150 g bloem
  • 50 g havermout
  • ½ tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 3 el amandelmelk


Voor de topping:

  • 150 g rauwe cashewnoten, een nacht in koud water geweekt
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el kokosolie
  • Sap van 1 citroen
  • Handvol geroosterde kokosvlokken & pompoenpitten
 

Vegan carrot cake Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Ga aan de slag en snoep vandaag nog ongelimiteerd van deze heerlijke vegan carrot cake met dikke laag cream frosting.

Let op: de bereidingstijd is exclusief koeltijd.

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Meng het gemalen vlas met 8 el koud water en zet het 10 minuten opzij.
  • Versnipper de wotels met behulp van je foodprocessor, uitgerust met de grove raspschijf. Verwijder en bewaar de geraspte wortel in een kom, samen met de rozijnen, pompoenpitten en walnoten.
  • Verwijder de raspschijf en bevestig het snijmes in de mengkom van je foodprocessor (het is niet nodig om de kom schoon te maken), en meng de banaan, kokosolie, ahornsiroop, gemalen vlasmengsel, sinaasappelsap en appelazijn tot een gladde massa.
  • Meng de rest van de ingrediënten in een grote mengkom, behalve de amandelmelk.
  • Voeg geleidelijk de inhoud van de mengkom van je foodprocessor toe aan de droge kom, totdat je een glad mengsel hebt. Voeg de inhoud van de wortelkom toe en meng al roerende alles goed door elkaar. Maak het mengsel los met de amandelmelk en giet het in een met bakpapier beklede broodvorm.
  • Plaats het brood in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur, of tot de cake stevig aanvoelt. Verwijder en laat afkoelen op een rooster.
  • Terwijl de cake aan het bakken is, maak je het glazuur klaar. In de schone kom van je foodprocessor, uitgerust met het snijmes, verwerk je alle ingrediënten voorde topping tot je een glad mengsel hebt. Schraap het in een kom, dek af met huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • Wanneer de cake is afgekoeld en het glazuur is gekoeld, verdeel je het glazuur over de cake en versier je het met geroosterde kokosnootvlokken en pompoenpitten.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie