blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegetarisch
Wereldgerechten

4 personen


30 min


Voor het deeg:

  • 280 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 150 ml kokend water
  • 1 tl zout


Voor de dipsaus:

  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 2 tl chili-olie


Voor het vullen:

  • 1 wortel, geschild en bijgesneden
  • Stukje verse gember, duimgroot en geschild
  • 300 g cashewnoten
  • 140 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 4 lente-uitjes, grof gehakt
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 2 el plantaardige olie
 

Vegan dumplings Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

We hebben het perfecte borrelhapje voor je gevonden! Deze heerlijke dumplings zijn vegetarisch, maar je kunt de vulling helemaal zelf bepalen.

Bereidingswijze:

  • Begin met het bereiden van het dumpling deeg. Voeg de bloem en zout toe aan de mengkom van je foodprocessor, uitgerust met het deegmes en ingesteld op medium snelheid. Giet geleidelijk het kokende water erin, tot het deeg in een bal samenkomt. Haal het deeg uit de mengkom, kneed kort op het aanrecht, wikkel het in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kleine kom en zet apart.
  • Voor het bereiden van de vulling: bevestig de grove raspplaat in je foodprocessor en snijd de wortel en gember. Wissel naar het snijmes (laat de geraspte wortel en gember in de kom) en voeg de cashewnoten, champignons, lente-uitjes, sojasaus en zwarte peper toe. Verwerk de ingrediënten op hoge snelheid totdat ze volledig zijn gehakt en gecombineerd. Zet apart.
  • Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2-3 mm en snijd er rondjes uit met een 9 cm-snijder.
  • Lepel wat vulling op het midden van een rondje en bevochtig vervolgens de rand van het rondje met een natte vinger of een deegborstel. Plooi de rand van het deeg van links naar rechts, knijp het deeg samen met je vingers om de dumplings te sluiten. Wanneer je halverwege het rondje bent, sluit je de geplooide voorkant aan op de gladde achterkant en vorm je op die manier een maanvormige dumpling.
  • Herhaal dit met de rest van de rondjes tot je alle dumplings op deze manier hebt gevuld.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de dumplings toe, met de platte kant naar beneden. Bak de dumplings ongeveer twee minuten, giet er ongeveer 5 eetlepels water bij (wees voorzichtig omdat de hete vloeistof kan spatten) en voeg snel een goed passende deksel toe. Zet het vuur laag en laat de dumplings nog 5 minuten stomen.
  • Serveer met de dipsaus.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie