blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegan

6-8 personen


60 min


Voor het deeg:

  • 110 g volkorenmeel
  • 110 g bloem
  • ½ tl zout
  • 110 g veganistische margarine, in blokjes


Voor de vulling:

  • 50 g gram bloem
  • ½ tl zout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 uien, geschild en in vieren
  • 4 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl verse tijmblaadjes plus meer om te versieren
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el sojasaus
 

Vegan quiche met paddestoelen Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Speciaal voor veganisten deze heerlijke, gemakkelijk te maken, vegan quiche met paddenstoelen.

Let op: de bereidingstijd is exclusief koeltijd 

Bereidingswijze:

  • Begin met het maken van het deeg. Bevestig het snijmes in de mengkom van je foodprocessor en voeg het meel, de bloem en het zout toe aan de kom, gevolgd door de margarine. Zet de machine op medium snelheid en laat hem draaien totdat het mengsel de textuur van broodkruimels heeft. Laat de machine draaien en voeg telkens een beetje een beetje koud water toe totdat het mengsel samenkomt.
  • Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een bal. Maak de bal plat, wikkel hem in plasticfolie en laat 30 minuten koelen in je koelkast.
  • Terwijl het deeg koelt, begin je met het bereiden van de vulling: plaats de blender op je foodprocessor basis, voeg de bloem, zout en amandelmelk toe en meng alles. Zet 30 minuten apart.
  • Bevestig de fijne snijschijf in de mengkom van je foodprocessor en snijd de uien en knoflook. Doe 2 el olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 8 minuten, en zet apart.
  • Bevestig nu de grove snijschijf en snijd de champignons. Verhit de resterende 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de champignons tot ze hun vloeistof afgeven en die vloeistof is verdampt. Doe de uien terug in de pan, voeg de tijmblaadjes toe en meng alles al roerend door elkaar. Giet de witte wijn erover en laat het grootste deel sissen. Voeg de sojasaus toe en haal de pan van het vuur om af te koelen.
  • Verwarm je oven voor op 200 °C.
  • Haal het deeg uit je koelkast, rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed je bakvorm. Prik de onderkant van het deeg helemaal in met een vork. Leg het deeg 15 minuten in de vriezer, haal het eruit en bekleed het met aluminiumfolie, in de hoeken gedrukt. Zet de bakvorm gedurende 10 minuten in de oven, verwijder vervolgens het aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en zet opzij om af te koelen. Zet de oven op 180 °C.
  • Plaats de blender terug op je foodprocessor basis en meng het amandelmelk- en bloemmengsel kort. Verspreid het ui- en champignonmengsel in de bakvorm en giet vervolgens het bloem-en amandelmengsel over de bovenkant, meng een beetje met een vork om ervoor te zorgen dat de bakvorm overal gelijkmatig vult.
  • Bak de quiche in de oven gedurende 20 minuten, totdat de vulling net gaar is. Versier met takjes tijm en serveer.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie