blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegetarisch

4 personen


60 min


  • 200 g linzen
  • 100 g kikkererwten (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 4 el maismeel of paneermeel
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie
  • Wat bloem
  • 4 witte bolletjes


Voor de garnering:

  • Wat komkommer (in plakjes)
  • Tomaat (in plakjes)
  • Wat slablaadjes
 

Vegetarische burger Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Zo maak je heel gemakkelijk zelf je eigen vegetarische burgers, en geloof ons, deze zijn veel smakelijker dan uit de supermarkt.

Bereidingswijze:

  • Kook 200 gram linzen gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Laat de linzen na het koken goed uitlekken.
  • Snijd de wortelen, uien en 2 teentjes knoflook in stukken en voeg toe in de mengkom van je foodprocessor. Maal deze goed fijn, maar zorg dat ze niet helemaal gepureerd worden.
  • Doe hetzelfde met de gekookte kikkererwten, gekookte linzen en wat peterselie.
  • Meng hierna alles samen in een mengkom met 1 ei en wat maismeel of paneermeel.
  • Maak van het mengsel burgers. Dit gaat het makkelijkst met een ronde uitsteekvorm.
  • Bestrooi de burgers met een beetje bloem.
  • Bak de burgers in een koekenpan met ruim boter. Zorger ervoor dat er een mooi bruin korstje aan beide kanten komt.
  • Snijd een wit bolletje doormidden en beleg met een blaadje sla, plakje tomaat en wat plakjes komkommer. Leg daarop de vegetarische burger.
  • Doe daarop eventueel wat ketchup en wat mayonaise en serveer je vega burger!
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie