blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vegetarisch

8 personen


120 min


Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 eidooiers
  • 1 ei, geklopt


Voor de nut roast:

  • 350 g knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 160 g farro
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 g gemengde champignons, gehakt
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 50 g geroosterde walnoten
  • ½ kleine bos salie, alleen de blaadjes en grof gehakt
  • 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 eieren
 

Vegetarische nut roast Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Doe de knolselderij in een middelgrote pan met kokend water en kook tot het zacht is. Breng de knolselderij over naar een grote kom en voeg de faro toe in dezelfde pan met water, laat 20 minuten zachtjes koken. Giet de farro af en laat afkoelen.
  • Pureer de knolselderij grof in de kom en voeg daarna de gekookte farro toe.
  • Verhit de olijfolie in een grote sauteerpan op een middelhoog vuur en voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan de gehakte champignons toe. Zet het vuur hoger en laat de champignons in volume verminderen en een beetje kleur krijgen. Haal van het vuur en voeg de champignons toe aan de kom met de knolselderij en farro.
  • Bevestig het snijmes, en hak de noten en kruiden grof samen in de mengkom van je foodprocessor. Voeg deze toe aan het knolselderij mengsel, roer alles samen en zet apart.
  • Bereid het deeg door de bloem en boter toe te voegen aan de kom van je foodprocessor, uitgerust met het snijmes. Pulseer tot de boter volledig door de bloem is verdeeld en voeg dan, terwijl de motor loopt, de eierdooiers en 2 el ijskoud water toe. Blijf pulseren totdat het deeg samenkomt. Maak je geen zorgen als er nog een paar strepen achterblijven in het deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel het in huishoudfolie. Plaats in de koelkast en laat 30 minuten koelen.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bakpapier, tot een grote rechthoek van ongeveer 30 cm breed en 45 cm lang. Stapel de vulling in de lengte door het midden van het deeg, laat een rand van 10 cm breed vrij aan beide kanten en 5 cm aan de boven- en onderkant. Snijd met een scherp mes in een hoek van 45 ° van het mengsel tot de rand van het deeg, ongeveer 1½ cm uit elkaar. Begin vanaf de bovenkant, vouw een strook over het midden van de nut roast en doe hetzelfde met de overeenkomstige strook aan de andere kant. Ter verduidelijking:

            

  •  Herhaal totdat de nut roast volledig in het deeg is gewikkeld. Stop de uiteinden onder de nut roast en bestrijk het geheel met het losgeklopte ei. Til de nut roast met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het deeg goudbruin is.
  • Bestrooi met de salieblaadjes voor te serveren.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie