blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Desserts

4 personen


35 min


  • 250 g verse aardbeien
  • 2 x 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 120 g suiker
 

Vers aardbeienijs Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Altijd al zelf vers ijs willen maken? Dat kan! Dimitri laat zien hoe dit heel gemakkelijk kan met het ijsbereider accessoire van Kenwood.

Note: Het is belangrijk dat je, voordat je ijs gaat maken met de Kenwood ijsbereider, de koelcontainer 24 uur lang in de vriezer zet op ongeveer -18 tot -20 graden.

Bereidingswijze:               

  • Doe 250 gram aardbeien in de blender van je Cooking Chef en zet de blender 1 minuut aan op vol vermogen.
  • Haal het verkregen aardbeien puree door een zeef om de pitjes op te vangen.
  • Bevestig de Flexi-klopper en breng nu in je Cooking Chef 250 ml melk en 250 ml slagroom naar 85 graden.
  • Klop intussen 3 eidooiers met 120 gram suiker. Blijf net zolang kloppen totdat al het suiker is opgelost en het beslag er wit uit gaat zien.
  • Wanneer de Cooking Chef de temperatuur van 85 graden aangeeft, kun je het ei mengsel bij de melk toevoegen. Laat dit nu rustig een paar minuten op 85 graden door draaien.
  • Zet na 5 minuten de temperatuur uit, en voeg nu de overige 250 ml slagroom toe en het aardbeimengsel.
  • Laat de machine door draaien, je zult zien dat de temperatuur nu snel gaat zakken. Als de temperatuur onder de 60 graden komt kun je de ballongarde aansluiten en het spatdeksel plaatsen.
  • Zet nu de machine langzaam op 3 en daarna kort naar vol vermogen, het mengsel zal nu een beetje schuimig gaan worden.
  • Stop de machine en bewaar het mengsel in de koelkast gedurende 4 uur of langer.
  • Na ongeveer 4 uur kun je de vriescontainer aansluiten op de ijsbereider. Plaats de wijsbereider op het mengkomaandrijfpunt van je Cooking Chef. Zet je Cooking Chef op stand 2.
  • Vul nu de ijsbereider met het goed gekoelde aardbeimengsel. Laat de machine ongeveer 30 minuten draaien op stand 1.  Na ongeveer 25 minuten kun je er ook nog wat verse kleine stukjes aardbeien aan toevoegen.
  • Na 30 minuten is het ijs klaar. Om het ijs nog harder te krijgen kun je het ijs nog 1 uur in de vriezer plaatsen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Wendy 

Beste Meneer De Vos, hartelijk dank voor uw bericht. Dit recept is van Dimitri, ik heb hem even om een reactie gevraagd. Zijn reactie: “Met schoep M bedoelt u de roergarde van de ijsbereider? U draait het ijs op stand 1, stand 2 kan ook, maar niet harder, want dan word het ijs niet meer goed hard. Ik heb zelf nooit meegemaakt dat de garde vastvriest tijdens het draaien.”
Wat betreft uw defecte roergarde, heel vervelend dat dit gebeurd is! Ik raad u aan om contact op te nemen met onze afdeling Service: 076-5233600 (ma-vrij van 08.30u - 10:30u en 13.00-15.00) om het probleem door te spreken en een nieuwe roergarde aan te vragen.
Met vriendelijke groet,
Wendy
Kenwood

Martin 

Hallo Patricia.
Het is een prima recept en lekker maar dat allerlaatste van vul de ijsbereider met het goed gekoelde aardbeimengsel.Laat de machine ongeveer
30 minuten draaien op stand 1 daar loopt het mis,
het ijs word onderin te hard in de vrieskom en de schoep M loopt
vast omdat het ijs te hard word onderin de vrieskom nou is de schoep M kapot weet je hoe ik aan de niewe
schoep M kom??
Met Vriendelijke Groeten.
M.H de Vos

 

Patricia  

Dit recept is echt super lekker. Niks lekkerder dan zelf gemaakt ijs.

reageren

Plaats jouw reactie