blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak

8 personen


70 min


  • Cakemix
  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • Snufje kaneel
  • 500 g zure room
  • 8 verse vijgen
  • Vleugje honing
  • Een handjevol geschaafde amandelen
 

Verse vijgencake met zure room Toegevoegd door: Floortjeloves

 
 

 

Wat een plaatje is deze verse vijgencake! Floortje van Floortjeloves maakt deze cake heel gemakkelijk met haar Kenwood kMix keukenmachine. De lekkernij is echt een lust voor het oog!

Bereidingswijze:

Het maken van het beslag:

  • Mix eerst de boter in de keukenmachine zodat het wat luchtiger wordt.
  • Voeg daarna de eieren en de cakemix toe totdat het een soepel beslag is. Voeg eventueel een snufje kaneel toe.
  • Vet de bakvorm in met wat boter en voeg daarna het beslag toe.
  • Stel de oven in op de juiste temperatuur en baktijd en plaats de bakvorm in de oven. (De baktijd en de temperatuur is afhankelijk van welke cakemix je gebruikt).

 Het maken van de topping:

  • Voeg de zure room in de keukenmachine en klop het net zo lang totdat een luchtig mengsel is. Wanneer het luchtig genoeg is, kun je de cake bestrijken met de zure room.
  • Dan komt nu het leuke gedeelte, het decoreren van de cake. Snijd de vijgen in partjes en leg ze op de topping. Begin in het midden en werk zo naar buiten toe.
  • Dan de finishing touch: gril de geschaafde amandelen heel kort in een droge koekenpan en strooi ze over de cake. Sprenkel tot slot een vleugje honing over de vijgen om het wat zoeter te maken en klaar is de heerlijke vijgencake.

 

 

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie