blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Soepen & sauzen
Voorgerechten

4 personen


30 min


Voor de soep:

  • 6 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 liter runder-of kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 bleekselderij
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Peper en zout


Voor de spinnen en het spinnenweb:

  • 250 gr half om half gehakt
  • 1 el paneermeel
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Bloem
  • 1 spaghettisliert per spin/balletje
  • Kookroom
 

Vier Halloween met bloederige spinnensoep Toegevoegd door: COOKAMEAL

 

Trick or treat! 31 Oktober gaan we weer griezelen met z'n allen! Pompoenen worden uitgehold, bloederige vampierenoutfits worden weer uit de kast getrokken en het huis wordt versierd met spinnenwebben. Dit allemaal voor een zo groot mogelijk schokeffect! Maar heb je ook al eens griezelig gekookt? Shockeer je gasten en zet eens deze bloederige spinnensoep op het menu, de enge variant van de klassieker ‘tomatensoep met balletjes’. Hieronder vind je het griezelig gemakkelijke recept!

De soep:

1. Snij de ui in grove stukken en fruit het samen met de knoflook in de olijfolie. Snij de bleekselderij en wortel fijn en fruit mee.

2. Was de tomaten en snij ze in blokjes, voeg ze toe aan de groenten en laat sudderen. 

3. Giet de bouillon erbij, voeg de tomatenpuree toe, breng op smaak met verse tijm en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen op zacht vuur.

4.  Mix vervolgens de soep glad met de staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout. Bij gebruik van de blender: laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur, giet in de blender en mix tot een gladde soep ontstaat. Giet terug in de pan en warm de soep op voor het serveren..

Tip van Cookameal: Als je tomaten nog niet helemaal rijp zijn, smaakt je soep soms een beetje zuur. Voeg dan 1 theelepel suiker toe.

De spinnen en het spinnenweb:

1. Meng het ei en het gehakt samen, voeg de paneermeel toe, breng op smaak met peper en zout en maak balletjes van het mengsel.

2. Hal de balletjes even door de bloem, breek de spaghettislierten in gelijke stukken en steek deze door de balletjes. Zo maak je de spinnenpootjes.

3. Laat de balletjes (en de spaghetti) vervolgens garen in de soep. Maak de soep af met de kookroom, giet het in cirkels in de soep, en 'trek' er met je vork spinnenwebben van.

Bloederige spinnensoep.. het smaakt gelukkig veel lekkerder dan het klinkt! Succes verzekerd!

Kenwood & Cookameal werken samen aan verrassende recepten om jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe gerechten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

54321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie