blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Vis

4 personen


70 min


Voor de vis:

  • 4 zeebaarsfilets van elk ongeveer 150 g, gevild en zonder graat
  • 200 g amandelen, een nacht in koud water geweekt en uitgelekt
  • 350 g bloem
  • 2 eieren, geklopt met 2 el koud water
  • 2 el olijfolie


Voor de frietjes:

  • 500 g (ongeveer een halve, medium) pompoen, geschild, zonder zaadjes en grof gesneden
  • 200g polenta (voor snel koken)
  • 1 el olijfolie


Voor de avocado-tartaarsaus:

  • 2 avocado's, zonder pit en geschild
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 3 el augurken, grof gehakt
  • 3 el kappertjes
  • ½ middelgrote sjalot, grof gehakt
  • 1 el verse dille
  • 1 el verse peterselieblaadjes
  • 1 el verse dragonblaadjes
  • Peper & zout naar smaak
 

Vis goujons met frietjes en avocado-tartaarsaus Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Maak van jouw borrel iets bijzonders en serveer deze vis goujons met frietjes. Heerlijk fingerfood!

Let op: de bereidingstijd is exclusief rusttijd.

Bereidingswijze:

  • Voeg de geweekte, uitgelekte amandelen toe aan de kom van de mini-hakker van je staafmixerset en pulseer tot ze lijken op de textuur van paneermeel. Doe de inhoud in een brede kom.
  • Snijd de vis in dikke 'vingers'. Rol elke vinger vis door wat bloem zodat het licht bedekt wordt. Dompel de vingers vervolgens in het geklopte eimengsel, rol tenslotte in de verwerkte amandelen en druk lichtjes aan om grondig te bedekken. Leg de vingers op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en zet in de koelkast voor het bakken.
  • Om de frietjes te maken, doe je de in blokjes gesneden pompoen in een pan en bedek royaal met water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen. Giet af en doe de gekookte pompoen terug in de pan.
  • Bevestig de pureerstaaf aan je staafmixer en pureer de pompoen tot je een gladde puree hebt.
  • Breng in een schone steelpan 600 ml water aan de kook, royaal gezouten. Zodra het water kookt, begin je het water te roeren met een houten lepel. Terwijl je het water roert, giet je de polenta in een gestage stroom. Blijf roeren om de hitte door de pan te verplaatsen, de polenta wordt dikker. Haal van het vuur, al roerend, en voeg de pompoenpuree toe, roer om te mengen met de polenta.
  • Doe de polenta in een met folie beklede schaal en strijk het oppervlak glad met de lepel of een spatel. Dek af met nog een laag huishoudfolie en koel tot het stevig wordt.
  • Verwarm je oven voor op 200C.
  • Zodra de polenta stevig is geworden, verwijder je de vershoudfolie en leg je de polenta op een schone snijplank. Snij de polenta in frietjes van ongeveer 2 cm breed en 8 cm lang en leg ze gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal je vis goujons uit de koelkast en besprenkel met olie. Zodra je frietjes 10 minuten hebben gebakken, plaats je de goujons ook in de oven. Bak de resterende 10 minuten samen.
  • Terwijl de vis en frietjes aan het bakken zijn, bereid je de avocado-tartaarsaus.
  • Voeg in de beker van je staafmixer de avocado, het citroensap, de olijfolie en 4 el koud water toe. Meng alles met je staafmixer tot een glad geheel. Voeg de resterende ingrediënten toe, roer snel om alles door elkaar te mengen en pulseer deze vervolgens tot alles gelijkmatig is gehakt, maar er een grove textuur overblijft.
  • Haal de vis goujons en de frietjes uit de oven en serveer naast de tartaarsaus.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie