blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
kCook
Kerst

2 personen


30 min


  • 200 g kabeljauw
  • 75 g roze garnalen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g prei
  • 100 g wortel
  • 200 g krieltjes
  • 1 visbouillontablet
  • 3 takjes tijm
  • 6 g verse bieslook
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml room culinair
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el olijfolie
 

Vispannetje uit de kCook Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Bereid dit Hollandse vispannetje heel gemakkelijk en snel in de kCook. Je kunt naar wens nog meerdere vissoorten toevoegen. In een half uurtje is dit eenpansgerecht klaar. Zit er teveel vocht in je gerecht verwijder dan de dop, zodat het vocht kan verdampen. Maak hierbij nog een heerlijke Vanille bavarois bereid in de kCook om je Kerstdiner helemaal af te maken.

Bereidingswijze:

1. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Bevestig het snijmes. Doe de bieslook, ui, knoflook, prei, en wortel in de mengkom. Bevestig het deksel. Zet de machine aan. Hak de groente fijn met de chop functie.

2. Verwijder het deksel en het snijmes. Bevestig het roerstaafje. Doe de olie en de krieltjes in de mengkom bij de fijngesneden groente. Bevestig het deksel. Toets op de one pot functie. Zet de tijd op 3 minuten. Toets op start en Fase I begint. Wacht totdat de tijd om is en de pieptoon gaat. Fase I is klaar. Toets op pauze. Het deksel kan verwijderd worden.

3. Voeg de wijn, het visbouillontablet en de room culinair toe in de mengkom. Doe ook de tijm en het citroensap erbij. Bevestig het deksel op de kCook en start fase II. Zet de tijd op 10 minuten. Verwijder eventueel na 5 minuten het stoomventiel om wat vocht te laten verdampen. Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken. Wanneer de pieptoon gaat is fase II klaar. Toets op pauze en verwijder het deksel.

4. Doe nu de kabeljauw en de garnalen in de mengkom erbij. Bevestig het deksel en start fase III. Zet de tijd op 10 minuten. Het vispannetje is klaar zodra de pieptoon gaat. Serveer in een diep bord en maak het gerecht af met wat garnalen en een takje tijm.

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie