blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Voorgerechten

2 personen


70 min


Voor de tonnatosaus:

  • 1 blikje tonijn op water
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout
  • Garnering: 2 el kappertjes en wat verse peterselie


Voor het kalfsvlees:

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kruidnagel
  • 400 g kalfsvlees aan 1 stuk
  • Peper en zout
 

Vitello Tonnato Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Wil je een verrassend gerecht op tafel zetten? Vitello Tonnato, een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, is heel eenvoudig te maken, maar oh zo lekker! Wil je niet te lang in de keuken staan, gebruik dan kant-en-klare fricandeau.

Bereidingswijze:

Voor de tonnatosaus:

  • Doe de tonijn met het vocht, de mayonaise, het citroensap en de olijfolie in de foodprocessor en pureer het tot een gladde saus. Bij Vitello Tonnato is het belangrijk dat de tonijnsaus vloeibaar is. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  • Breng de tonijnsaus op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat citroensap.

Voor het kalfsvlees:

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Snijd de ui en wortel in grove stukken en voeg samen met de knoflook en de kruidnagel toe aan de bouillon.
  • Leg het vlees in de bouillon en laat het 1 uur zacht koken. Haal daarna het gare vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over de borden. Strooi er wat zout en peper over en verdeel de tonijnsaus eroverheen.
  • Garneer tot slot de vitello tonnato met wat kappertjes en verse peterselie en je gerecht is klaar.
  • Tip: de overbleven bouillon is ideaal om te gebruiken voor sauzen en soepen.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie