blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

2 personen


150 min


  • 70 g roggemeel
  • 100 g patentbloem
  • 250 g speltmeel
  • 250 g volkorenmeel
  • 5 g bakkerszout
  • 2 afgestreken tl droge gist
  • 1 el lecithine
  • 2 ½ el zuurdesem
  • 410 g water van 36 °C
 

Volkoren speltbrood Toegevoegd door: Adriaan van Rossen

 

Wil je puur en gezond eten, dan is dit recept voor een heerlijk zelfgebakken volkoren speltbrood een echte aanrader!

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine.
  • Bevestig de deeghaak en laat je keukenmachine kneden tot een mooie deegbal ontstaat. Voor het beste brood laat je je Kenwood Chef keukenmachine minimaal 12 -15 minuten kneden.
  • Rol het deeg uit tot een mooie rol en leg dit direct in een vorm van 1 kg.
  • Laat het deeg rijzen tot het 1 cm boven de vorm uitkomt.
  • Bak het brood gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie