blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

4 personen


45 min


Voor 1 brood:

  • 450 g volkorenmeel
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl zout
 

Volkorenbrood Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Er gaat niets boven de geur van versgebakken volkorenbrood! 

Let op: de bereidingstijd is exclusief 1½ uur rijstijd.

Bereidingswijze:

  • Bevestig de deeghaak en doe alle droge ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine. Laat de machine draaien op minimale snelheid. Voeg geleidelijk het lauwwarme water toe en laat de machine kneden tot een zacht deeg ontstaat.
  • Verhoog de snelheid naar snelheid 1 en kneed het deeg ongeveer 6 minuten, totdat het soepel en elastisch is. 
  • Bestuif de deegbal met bloem en bedek de mengkom met geoliede vershoudfolie. Laat ongeveer 1 uur op een warme plaats staan, of tot het deeg is verdubbeld in omvang.
  • Plaats de mengkom terug op je keukenmachine met de deeghaak, sla de lucht uit het deeg met behulp van een minimumsnelheid gedurende 30-60 seconden. 
  • Verwarm de oven voor op 230˚C. 
  • Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm er een bal van en plaats de bal op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met geoliede vershoudfolie. Laat ongeveer 30 minuten rijzen, tot het is verdubbeld in omvang. 
  • Zodra het deeg is gerezen, verwijder je de vershoudfolie. Als je een bakvorm gebruikt, kun je deze nu invetten met wat olie of boter. Maak van het deeg vervolgens een platte rechthoek en rol deze vervolgens op. Je kunt hem nu in de bakvorm leggen. Met een mesje kun je eventueel nog wat typische strepen snijden op de bovenkant.
  • Bak in in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, verlaag daarna de temperatuur tot 200˚C en bak nog eens 20 minuten of totdat het brood hol klinkt wanneer je erop tikt. Laat afkoelen op een rooster. 
14321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

wendy 

Beste Jos, hartelijk dank voor uw bericht. U heeft helemaal gelijk. Ik heb het recept gecorrigeerd.
Heel veel bakplezier! Groeten, Wendy van het Kenwood Team

Jos 

Goed recept maar erg onduidelijk wat te doen na het aanbrengen van de 3-4 schuine strepen over het brood.
‘’Opnieuw in een rechte hoek’’ begrijp ik niet…
De foto bij het recept suggereert overigens een zgn busbrood….

reageren

Plaats jouw reactie