blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Brood

4 personen


45 min


Voor 1 brood:

  • 450 g volkorenmeel
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl zout
 

Volkorenbrood Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Er gaat niets boven de geur van versgebakken volkorenbrood! 

Let op: de bereidingstijd is exclusief 1½ uur rijstijd.

Bereidingswijze:

  • Bevestig de deeghaak en doe alle droge ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine. Laat de machine draaien op minimale snelheid. Voeg geleidelijk het lauwwarme water toe en laat de machine kneden tot een zacht deeg ontstaat.
  • Verhoog de snelheid naar snelheid 1 en kneed het deeg ongeveer 6 minuten, totdat het soepel en elastisch is. 
  • Bestuif de deegbal met bloem en bedek de mengkom met geoliede vershoudfolie. Laat ongeveer 1 uur op een warme plaats staan, of tot het deeg is verdubbeld in omvang.
  • Plaats de mengkom terug op je keukenmachine met de deeghaak, sla de lucht uit het deeg met behulp van een minimumsnelheid gedurende 30-60 seconden. 
  • Verwarm de oven voor op 230˚C. 
  • Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm er een bal van en plaats de  bal op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met geoliede vershoudfolie. Laat ongeveer 30 minuten rijzen, tot het is verdubbeld in omvang. 
  • Zodra het deeg is gerezen, verwijder je de vershoudfolie. Maak vervolgens met een scherp mes 3 of 4 schuine strepen over het brood, en opnieuw in een rechte hoek.
  • Bak in in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, verlaag daarna de temperatuur tot 200˚C en bak nog eens 20 minuten of totdat het brood hol klinkt wanneer je erop tikt. Laat afkoelen op een rooster. 
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie