blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen

1 personen


30 min


  • 90 g volkorenspaghetti
  • 75 g rundergehakt
  • 3 tomaten, in vieren
  • ½ groene paprika, in stukjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el cottage cheese
  • Gedroogde koriander
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
 

Volkorenspaghetti met tomatensaus en cottage cheese Toegevoegd door: Deborah Kruk

 

Volkorenspaghetti is erg gezond, dus geen reden om pasta's te schrappen uit je menu als je op je lijn wilt letten! Dit recept voor volkorenspaghetti met een simpele zelfgemaakte tomatensaus, gehakt en cottage cheese wil je echt niet missen!

Volkorenspaghetti bevat langzame koolhydraten, die zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Koolhydraten worden afgebroken tot glucose, wat als brandstof dient. Vooral als je niet teveel koolhydraten eet en voldoende beweegt, hebben deze koolhydraten geen invloed op je gewicht en passen ze perfect in een dieet.

Bereidingswijze:

  • Kook de spaghetti in voldoende water in 8-10 minuten gaar.
  • Verwijder intussen de schil van de ui en knoflook en snijd fijn in de foodprocessor.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de tomaten en de paprika toe en laat het geheel zo’n 10 minuten sudderen.
  • Voeg de kruiden toe, doe het geheel in de blender en mix tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en rul het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Doe de spaghetti in een diep pastabord. Doe 1 el cottage cheese door de spaghetti. Schep hier het gehakt op.
  • Schenk dan de saus erover en serveer met basilicum.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie