blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef

4 personen


30 min


Per persoon:

  • Ongeveer 6 a 8 asperges
  • 1 ei
  • 1 plakje ham
  • Roomboter
 

Witte asperges Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

De lente is weer begonnen en dat betekent: aspergetijd! Met de Cooking Chef Gourmet keukenmachine is de bereiding van dit overheerlijke witte goud heel eenvoudig d.m.v. het automatische stoom programma.

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges goed rondom af.
  • Pak de stoommand. Vul de stoommand met de asperges (stapel de asperges niet te hoog om te voorkomen dat de onderste asperges eerder gaar zijn dan de bovenste laag).
  • Doe 1 liter water in de mengkom van je Cooking Chef Gourmet keukenmachine en leg de stoommand met de asperges in de mengkom. 
  • Bevestig het hittescherm op je mengkom. Ga naar programma’s en kies voor het stoom programma. Zodra het water begint te koken verschijnt er een melding voor het instellen van de tijd. Stel deze in op ongeveer 20 minuten.
  • Kook ondertussen de eieren (1 ei per persoon). Laat de eieren goed afkoelen na het koken.
  • Pel de eieren en maal deze met de pulsestand grof in de foodprocessor. Doe dit ook met een paar plakjes ham (1 plakje ham per persoon).
  • Smelt een stuk roomboter. Meng dit met het grof gemalen ei en ham goed door elkaar. Dit is de saus voor over de asperges.
  • Zodra het stoom programma na ongeveer 20 minuten is afgelopen, gaat de Cooking Chef Gourmet keukenmachine automatisch over op de warmhoudstand (standaard is dit 30 minuten). Zo blijven de asperges warm en heb je nog tijd om eventueel andere gerechten klaar te maken.
  • Maak een bord op met wat asperges en schep er in het midden wat van de ei-ham saus over.

Tip: een erg lekker variatie is asperges samen met een biefstukje en wat gebakken krieltjes:

Eet smakelijk!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Gilbert 

20 min. stomen is toch veel te lang, dan zijn ze helemaal slap. Als ik ze in de aspergepan zet met een bodem water is 8 tot 9 min. genoeg. ze zijn gaar en hebben nog een bite.
Ze zijn ook uitstekend (na het schillen) in diepvries te bewaren zodat je de smultijd nog wat kunt verlengen. NIET aten ontdooien maar zo in de pan rechtop zetten. Ook niet tevoren het laatste stukje er af snijden dan slurpen ze water op net als een bloemstengen, maar achteraf er af snijden indien nodig.

reageren

Plaats jouw reactie