blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cooking Chef
Hoofdgerechten
Pasta, rijst en granen
Wereldgerechten

4 personen


60 min


Voor het wokgerecht:

  • 2 hele kipfilets
  • Ketjap manis (zoet)
  • 1 tl suiker
  • Snufje zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerrie
  • Pakje bami noedels of mie
  • Pakje bami groenten


Voor erbij:

  • Klapper (gemalen kokos)
  • Atjar tjampoer
  • Sat├ęsaus
  • Sperziebonen
  • Gedroogte uitjes
 

Wokken met de Cooking Chef Gourmet Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

Niet mokken, lekker wokken! En met de nieuwe Kenwood Cooking Chef Gourmet keukenmachine is dit recept helemaal een feestje! Met het standaard WOK programma, maak je zonder enige moeite heerlijke wokgerechten op 180 graden.

Bereidingswijze:

  • Snij de kipfilet in blokjes. Voeg daar een paar eetlepels Ketjap manis (zoet), een theelepel suiker, een theelepel kerrie en een paar fijn gesneden teentjes knoflook aan toe.
  • Laat dit in de koeling een paar uurtjes trekken, zo komen de smaken goed naar voren.
  • Stel je Cooking Chef Gourmet keukenmachine in op het Wok programma. becvstig het roeraccessoire en doe een paar eetlepels olie in de mengkom. Start het Wok programma.
  • Zodra de melding verschijnt om ingrediënten toe te voegen, kun je de stukjes gemarineerde kipfilet toevoegen. 
  • Voeg, zodra de kipfilet rondom goed gebakken is, de bami groenten toe. Laat dit alles ongeveer 10 minuten goed doorbakken. Zodra de groenten slap beginnen te worden, is het klaar.
  • Kook intussen de mie al dente gaar en voeg de mie toe in de mengkom.
  • Roer alles goed door.
  • Nu is het klaar en kan het opgediend worden. Om het helemaal af te maken kun je er wat gekooktje sperziebonen en gegrilde kipfilet op een satestokje met wat satésaus bij serveren. Voor de liefhebber nog wat atjar tjampoer, klapper (gemalen kokos) en wat gedroogte uitjes.

Smakelijk eten!

Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie