blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Cakes, koekjes en gebak
Desserts

6 personen


40 min


  • Hangop van 1 liter magere yoghurt
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 100 ml zure room
  • Zoetstof
  • 2 blaadjes gelatine
  • Citroensap
  • 3 passievruchten


Voor de bodem:

  • 120 g amandelmeel
  • 50 g zachte boter, in blokjes
  • 1 ei, small
  • 1 el zoetstof
  • Vanille extract
  • Snuf zout
 

Yoghurttaart met passievrucht Toegevoegd door: EET GENIET LEEF!

 

Deze heerlijke, frisse yoghurttaart met passievrucht is een perfecte afsluiter van een gezonde maaltijd.

Bereidingswijze:

  • Maak een dag van te voren hangop van 1 liter magere yoghurt: Plaats een vergiet in een kom. Leg een schone theedoek in het vergiet en schenk de yoghurt op de theedoek. Na een paar uur blijft er een stevige massa over. Schep dit in een bakje en zet tot gebruik in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem met de K-klopper.
  • Rol het deeg in vershoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Verwijder de folie en verdeel het deeg over de bodem van een kleine springvorm.
  • Bak de bodem in zo’n 10 minuten gaar in de warme oven. Laat daarna afkoelen.
  • Klop de slagroom met wat zoetstof stijf met de ballongarde.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en laat smelten in een pannetje op laag vuur. Doe de gelatine bij de opgeklopte slagroom.
  • Meng de hangop met de slagroom, zure room, een klein beetje citroensap en eventueel wat extra zoetstof naar eigen smaak.
  • Schep de hangop op de bodem.
  • Snijd de passievruchten door midden. Lepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel over de yoghurttaart.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie