blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Soepen & sauzen
Vegetarisch

4-6 personen


55 min


  • 2 grote wortels
  • 1 cm wortelgember
  • 1 bleekselderij
  • 1 el kokosolie
  • Schil en rasp van ¼ sinaasappel
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml kokosmelk
  • 625 ml veganistische bouillon, zoutarm
  • 2 el korianderblaadjes
  • ¼ tl zout
 

Zoete aardappelsoep met sinaasappel Toegevoegd door: Kenwood Club

 
 

 

Wanneer ga jij deze overheerlijke zoete aardappelsoep proberen? Deze soep maak je met gemak met behulp van je Kenwood keukenmachine met hittebestendige blender.

Bereidingswijze:

  • Schil en snijd de wortel, gember en selderij in grote stukken.
  • Bevestig het foodprocessor accessoire met snijmes op je keukenmachine. Doe de voorbereide wortel, gember en selderij in de mengkom en pulseer tot alles grof is gehakt en gemengd.
  • Giet plantaardige olie in een grote pan en zet op middelhoog vuur. Leeg de inhoud van je mengkom in de pan en bak de groenten tot deze zacht zijn, gedurende ongeveer 5-10 minuten.
  • Sap en schil een kwart van een sinaasappel.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes van 3 cm, voeg deze toe aan de pan.
  • Ontdoe de steel van de tijmblaadjes en voeg de tijmblaadjes toe aan de pan.
  • Voeg de sinaasappelschil, kokosmelk en bouillon toe aan de pan; laat 15-20 minuten sudderen.
  • Hak de koriander fijn en voeg toe aan de soep met het sinaasappelsap en de kruiden, roer de soep goed door.
  • Breng de soep over in de blender en pureer tot een glad mengsel (let op; bij niet-hittebestendige blenders dien je de soep eerst af te laten kolen tot kamertemperatuur!)
  • Voeg, indien de soep te dik is, wat extra water toe en meng opnieuw.
  • Giet rechtstreeks in kommen en serveer met wat versgehakte koriander.
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie