blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Desserts
Pasta, rijst en granen

4 personen


60 min


  • 300 g Durum bloem (farina 00)
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • Jam
  • Poedersuiker
  • Kaneel
 

Zoete ravioli Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

 
 

 

In Italië wordt pastadeeg ook gebruikt bij het maken van toetjes zoals deze zoete ravioli met een warme jamvulling. Lekker bij een paar bolletjes ijs.

Bereidingswijze:

  • Doe 300 gram Durum bloem en 75 gram boter in de mengkom van je keukenmachine.
  • Bevestig de K-klopper en zet de machine aan op snelheid 2.
  • Voeg langzaam 3 eieren aan het bloem toe, laat de machine rustig doorkneden tot er een deegbal ontstaat. Mocht het deeg nog korrelig zijn, voeg dan een beetje water toe, maar niet te veel. Het deeg moet uiteindelijk een bal worden.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de hand nog een beetje door. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast met een beetje plasticfolie erom heen.
  • Bevestig de Lasagnemaker op het lage snelheidaandrijfpunt op de voorkant van je keukenmachine.
  • Snijd een plak af van het deeg en bestuif dit met bloem. Dit is nodig zodat het deeg niet plakt in de lasagnemaker.
  • Zet de lasagnemaker op stand 1 en je keukenmachine op stand 2.
  • Druk het plak deeg rustig door de lasagnemaker. Vouw het deeg een paar keer om en druk het weer door de lasagnemaker, net zolang tot er een mooi glad en recht deegvel ontstaat.
  • Zet de lasagnemaker daarna op stand 2 en haal hier weer de deegvel door. Ga zo door tot de laatste stand 9.
  • Haal met een ronde steekvorm ronde plakjes deeg uit het lange deegvel.
  • Leg de rondje pastavormpjes op een raviolimaker en maak het deeg iets nat aan de zijkanten met water. Zo blijft het deeg na het dichtdrukken goed plakken.
  • Leg in het midden een beetje jam. Dit kan bijvoorbeeld abrikozen jam zijn of een andere jam naar smaak.
  • Sluit de raviolimaker en druk het goed aan zodat het deeg goed sluit.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg er de ravioli op. Maak de ravioli bovenop een beetje vochtig met water en strooi er wat suiker en kaneel over.
  • Bak de ravioli in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer 15 a 20 minuten.
  • Haal uit de oven, strooi wat poedersuiker over de ravioli.
  • Als variatie kun je er een bolletje ijs bij serveren.
  • De zoete ravioli smaken het lekkerst als ze nog warm zijn.

Buon appetito!

14321 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie