blijf op de hoogte Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Lunch
Salades

4-6 personen


35 min


Voor de dressing:

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1½ el mosterd
  • 1 tl honing
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak


Voor de salade:

  • ½ knolselderij
  • 2 rode bieten (rauw)
  • 100 g geitenkaas
 

Zomerse rode bieten salade met knolselderij en geitenkaas Toegevoegd door: Kenwood Club

 

Deze frisse salade met bietjes, knolselderij en geitenkaas heeft een prachtige smaakcombinatie. Heerlijk als maaltijdsalade of als lunch. Probeer het ook eens!

Bereidingswijze:

Om de dressing te maken:

  • Pers de sinaasappels en de citroen uit.
  • Doe het uitgeperste sap en de overige ingrediënten voor de dressing in de mengbeker en meng ze gedurende 1 minuut.

Om de salade te maken:

  • Bevestig de grove raspschijf in de mengkom van de foodprocessor.
  • Schil de groente en rasp ze dan.
  • Giet de dressing over de geraspte groente en zorg ervoor dat het geheel afgedekt wordt.
  • Laat de dressing 30 minuten intrekken.
  • Snij de geitenkaas in blokjes en verdeel over de salade.

Tip van de Chef: de knolselderij kan ook vervangen worden door wortels.

32121 1 waardering(en)
Beoordeel dit recept

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats jouw reactie